Nacionalinis muziejus 700 metų proga Vilniui dovanos naują paviljoną | Diena.lt

NACIONALINIS MUZIEJUS 700 METŲ PROGA VILNIUI DOVANOS NAUJĄ PAVILJONĄ

  • 0

Lietuvos nacionalinis muziejus kitų metų pavasarį Vilniaus 700-mečio proga ketina atidaryti naują ekspozicinę erdvę.

Paviljono prie Nacionalinio muziejaus konkursą laimėjo Dalios Puodžiūtės ir Juliaus Seniūno architektūrinis projektas „Atlasas“, penktadienį pranešė muziejus.

Anot pranešimo, Vilniui gimtadienio proga norima padovanoti paviljoną, kuriame lankytojų lauks pažintis su XIX amžiaus vilniečiais ir miestu, kuriame jie gyveno. Čia bus eksponuojamas šiuo metu pagal unikalią ir anksčiau niekur nepublikuotą archyvinę medžiagą muziejaus kuriamas Vilniaus senamiesčio maketas.

Muziejaus vadovė Rūta Kačkutė teigė, kad per konkursą atrinktas projektas buvo išskirtinis.

Tikimasi, kad paviljonas taps unikalia susitikimų vieta, kuri leis patirti Vilnių tokį, koks jis buvo XIX amžiuje, ir taip sustiprinti ryšį su šiuo miestu.

Anot jos, „Atlaso“ autoriai paviljoną mato kaip informacinį, architektūrinį ir socialinį tinklą.

„(...) o juk būtent iš to susideda ir pats miestas. Autorių sumanymas atliepia muziejaus projekto idėją, kurią visuomenei planuojame pristatyti kitų metų pavasarį“, – pranešime teigė R. Kačkutė.

Konkurse dalyvavo šeši projektai.

Paviljonas Gedimino kalno papėdėje bus atidarytas 2023 metų pavasarį. Iki tol Lietuvos nacionalinis muziejus kartu su projekto partneriais kvies diskutuoti Vilniaus miesto praeities, dabarties ir ateities temomis, dalyvauti įvairiuose renginiuose bei iniciatyvose.

„Tikimasi, kad paviljonas taps unikalia susitikimų vieta, kuri leis patirti Vilnių tokį, koks jis buvo XIX amžiuje, ir taip sustiprinti ryšį su šiuo miestu“, – teigiama pranešime.

GALERIJA

  • Nacionalinis muziejus 700 metų proga Vilniui dovanos naują paviljoną
  • Nacionalinis muziejus 700 metų proga Vilniui dovanos naują paviljoną
  • Nacionalinis muziejus 700 metų proga Vilniui dovanos naują paviljoną
Projekto „Atlasas“ vizualizacijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS