Naujamiesčio gyventojus į neviltį varo juodas vanduo: kam ruošti kavą, jeigu ji bėga iš čiaupo? | Diena.lt

NAUJAMIESČIO GYVENTOJUS Į NEVILTĮ VARO JUODAS VANDUO: KAM RUOŠTI KAVĄ, JEIGU JI BĖGA IŠ ČIAUPO?

  • 2

Naujamiesčio gyventojas Marius neviltyje – jau daugiau nei mėnesį vietoje švaraus iš čiaupo bėga purvinas, netinkamas naudoti vanduo. O ant vonios dugno susidariusias nuosėdas galima semti samčiais, informuoja LNK.

„Dėl „Vilniaus vandenų“ vykdomų renovacijos darbų Naujamiesčio gyventojai turi štai tokį vandenį. „Vilniaus vandenų“ teigimu, iki šiol sakyta, kad vanduo tinkamas naudoti ir gerti. O dabar paskutiniu laiku sako, kad neberekomenduoja vartoti tokio vandens“, – situaciją komentavo Marius.

Nusiskundimais dėl vandens mirga ir Naujamiesčio gyventojų socialiniuose tinkluose vienijanti grupė. „Kam daryti rytinę kavą, jeigu iš krano bėga?“ – rašė gyventojas.

„Sveiki, kur Vilniuje būtų galima išsiplauti galvą švariu vandeniu?“ – klausė kitas žmogus.

„Aš su tokiu klausimu. Gal kas vandens pakaupęs turi? Eičiau pasiskolinti. Ar gal kokią balą gilesnę matėte? Praustis kaip paukštis bandysiu“, – ironijos neslėpė kitas gyventojas.

Gal kas vandens pakaupęs turi? Eičiau pasiskolinti. Ar gal kokią balą gilesnę matėte? Praustis kaip paukštis bandysiu.

Marius sako, kad „Vilniaus vandenys“ dar liepos pabaigoje žadėjo, jog darbai baigsis po mėnesio. Tačiau paskambinęs į bendrovę vyras girdi kitokią datą.

„Kada jis apskritai bus švarus?“ – bendrovės atstovės klausė Marius.

„Greičiausiai tik rugsėjo 26 dieną“, – atsakė pašnekovė.

Paklausti žurnalistų, „Vilniaus vandenys“ dalijo kur kas optimistiškesnius pažadus. „Labai tikimės, kad visus vamzdynų plovimo darbus, kas turėtų ženkliai pagerinti arba atstatyti vandens kokybę, pabaigti artimiausiomis paromis“, – teigė „Vilniaus vandenų“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė.

Vandens tiekimo bendrovė taip pat aiškino, kad purvinas vanduo iš Naujamiesčio daugiabučių gyventojų čiaupų pradėjo bėgti praėjusią savaitę. „Visa situacija susiklostė praėjusios savaitės pabaigoje. Mūsų bendrovė priėmė sprendimą dėl dažnų avarijų ir nusidėvėjusio tinklo Naujamiestyje daryti renovacijos darbus“, – situaciją komentavo R. Saulytė.

Tačiau anot Naujamiesčio gyventojų, purvas vietoje vandens teka mėnesį. „Liepos 28 dieną maždaug. Tada, kai prasidėjo jų darbai, bet apie tai gyventojai mažai rašė, nes ne visi iš karto pamato“, – kalbėjo Marius.

Stop kadras

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vandens tiekimo bendrovė vykdant bet kokius renovacijos darbus privalo informuoti tarnybą, tačiau to nepadarė.

Kam daryti rytinę kavą, jeigu iš krano bėga?

Anot tarnybos atstovės, nustatyta, kad vandenyje viršyti geležies ir mangano kiekiai. Gerti tokio vandens nerekomenduojama.

„Pagal teisės aktus geriamasis vanduo turi atitikti tie saugos reikalavimus, tiek kokybės reikalavimus. Tiekiamas vanduo turi būti skaidrus, be pašalinės spalvos ir kvapo“, – teigė VMVT atstovė Vilija Galdikienė.

Anot VMVT, papildomas vandens valymas, kurį vykdo „Vilniaus vandenys“, nepakankamas. Vandenį tarnybą tikrins pakartotinai. „Vakar vėl yra gauti gyventojų skundai, kad vanduo neatitinka. Mūsų tarnybos Vilniaus departamentas planuoja šią savaitę vėl imti mėginius, vėl tikrinti geriamo vandens kokybę“, – kalbėjo V. Galdikienė.

Anot tarnybos atstovės, vykdant renovaciją padidėja tikimybė, kad vandenyje galėtų atsirasti mikrobinė tarša. Tuomet vandeniu galima ir apsinuodyti. Vykstant renovacijoms rekomenduojama vandenį virinti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...juodas vanduo: kam ruošti kavą...

O jei prie juodo vandens dar ir tamsiais stiklais akinius užsidėt - gaunasi visai nieko sau... Čiukčia sakė...

kas

ten dirba? puse proto ar visai be jo ? nežino, kad vamzdynus reikia praplauti prieš tiekiant vandenį vartotojui? užsikimšusius filtrus buitinės technikos, poveikį žmogaus sveikatai kas kompensuos? pasiruošę?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS