Naujųjų naktį Vilniuje viešasis transportas bus nemokamas | Diena.lt

NAUJŲJŲ NAKTĮ VILNIUJE VIEŠASIS TRANSPORTAS BUS NEMOKAMAS

Naujųjų metų naktį Vilniuje viešasis transportas bus nemokamas.

Tam trečiadienį pritarė sostinės savivaldybės taryba.

Šiemet Naujųjų metų sutikimo dieną autobusais ir troleibusais keleiviai nemokamai važiuos nuo gruodžio 31-osios, 20 val. iki sausio 1 d. 4 val. nakties.

Taip pat nuspręsta, kad nuo kitų metų nemokamai autobusais ir troleibusais bus galima važiuoti ir Kalėdų eglės įžiebimo dieną – šiemet ji buvo lapkričio 30-oji.

Iki šiol sostinėje viešasis transportas nemokamai keleivius vežė vasario 16-ąją ir kovo 11-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienomis, taip pat Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną liepos 6-ąją bei Tarptautinę dieną be automobilio rugsėjo 22-ąją. Pastarąją dieną anksčiau buvo galima nemokamai važiuoti tik pateikus galiojantį vairuotojo pažymėjimą, tačiau šios nuostatos trečiadienį atsisakyta.

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė teigia, kad nemokamo viešojo transporto dienos yra „ir paskata autobusus bei troleibusus išbandyti tiems, kurie įprastai savo kelionėms jų nesirenka“.

Savivaldybės „darbiečiai“ taip pat siūlė įteisinti nemokamą viešąjį transportą visiems vilniečiams, tačiau klausimas atidėtas kitam tarybos posėdžiui, išvykus klausimą turėjusiai pristatyti Ievai Kačinskaitei–Urbonienei.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS