Nebeveikiančio Lukiškių kalėjimo teritorijai – kūrybinės dirbtuvės | Diena.lt

NEBEVEIKIANČIO LUKIŠKIŲ KALĖJIMO TERITORIJAI – KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS

  • 8

Valstybės valdomas Turto bankas kitąmet ketina surengti kūrybos dirbtuves nebeveikiančio Lukiškių kalėjimo teritorijai.

„Įvertinus komplekso ir teritorijos reikšmę bei lūkesčius dėl jų, nuspręsta organizuoti viešą forumą bei kūrybines dirbtuves – taip bus užtikrintas visuomenės, bendruomenių, plataus rato institucijų bei specialistų įtraukimas“, – BNS sakė Turto banko Komunikacijos vadovas Tomas Bagdonas.

Pasak jo, 2020 metų pradžioje planuojamas renginys, kuriame bus pristatoma teritorijos analizė, diskutuojama, kaip geriausiai įveiklinti kompleksą. Į kūrybines dirbtuves planuojama kviesti nekilnojamojo turto plėtotojus, architektus, analitikus, antropologus ir kitus specialistus.

„Vertingiausios idėjos bus plėtojamos rengiant specialistų kūrybines dirbtuves, o vėliau vertinamas tų išgrynintų idėjų įgyvendinimo ekonominis pagrįstumas – kiek kainuotų jų realizavimas ir kokią grąžą galėtų generuoti konkretus komplekso įveiklinimas“, – kalbėjo T. Bagdonas.

Anot jo, šios veiklos yra Turto banko rengiamos galimybių studijos dalis.

Liepos pabaigoje Vyriausybė pavedė Turto bankui iki 2020 metų kovo išsiaiškinti, kam pritaikyti apie 2 ha ploto uždaryto Lukiškių kalėjimo teritoriją sostinės centre.

Iš Lukiškių kalėjimo paskutiniai suimtieji ir nuteistieji išvežti birželio pabaigoje. Iš viso nuo sausio pradžios iš čia iškelti beveik 600 asmenų.

Liepos pradžioje susitikę politikai, verslininkai ir visuomenininkai svarstė, kad atlaisvintose patalpose galėtų atsirasti startuolių centras, kultūrinė erdvė, viešbutis ar koks nors turistinis objektas.

Pastatų kompleksas yra įsikūręs netoli valstybės institucijų, tokių kaip Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, Finansų ir Užsienio reikalų ministerijos, Seimas.

Politikai yra svarstę variantus patalpas atiduoti Vilniaus miesto savivaldybei ar Turto bankui, kad šis galėtų jas parduoti ar nuomoti privačiam verslui.

Galimybes veikti šioje teritorijoje gali sunkinti tai, kad pastatų kompleksas yra įtrauktas į kultūros vertybių registrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

...

Tai kad ta vieta 'konservams' rezervuota.

G

Spėju konkursą vėl laimes radistai))

rss

nu geriau plytas parduokit,kam ten tie griozdai reikalingi,ten geriau naujovisku namu vietoj tos pabaisos pristatykit...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS