Nukentėjusiems nuo nesąžiningų statytojų taikys lengvatas? | Diena.lt

NUKENTĖJUSIEMS NUO NESĄŽININGŲ STATYTOJŲ TAIKYS LENGVATAS?

  • 2

Ką  daryti butus „viešbučiuose“ įsigijusiems gyventojams, kuriuos apgavo statytojai, siekdami apeiti įstatymais nustatytus daugiabučiams keliamus didesnius reikalavimus?

Sostinės savivaldybė ieško sprendimų įkaitais tapusiems vilniečiams, kurie iš tiesų įsigijo negyvenamosios paskirties turtą, vystytojų parduotą kaip butą – Tarybos nariai ėmėsi svarstyti pasiūlymą atleisti juos nuo nekilnojamojo turto mokesčio. Tokia lengvata  galiotų tiems gyventojams, kurie įsigijo ir įregistravo vadinamuosius butus ,,Registrų centre“  iki šių metų birželio 1 dienos. Lengvata būtų taikoma tuo atveju, jei patalpos naudojamos gyvenamajai paskirčiai, vilniečiai jose deklaravo gyvenamąją vietą ir tai yra vienintelė mokesčio mokėtojo ir jo šeimos narių gyvenamoji vieta.

Kad  nebūtų toliau  piktnaudžiaujama vystant negyvenamosios paskirties statybos projektus, ši  tvarka  negaliotų tiems, kurie įsigis negyvenamosios paskirties turtą, pastatytą jau po šių  metų  birželio 1 dienos:  jie turės mokėti nekilnojamojo turto mokestį, priklausomai nuo turto paskirties (0,7 proc. –  Viešbučių, poilsio, maitinimo, kultūros, sporto, mokslo paskirties patalpos ir statiniai, 1 proc. – administracinės, paslaugų, prekybos, pramonės, sandėliavimo, gydymo paskirties patalpos ir statiniai).

Savivaldybė yra sulaukusi pačių gyventojų prašymų atleisti juos nuo nekilnojamojo turto mokesčio už kitos paskirties patalpas, kurias jie įsigijo kaip butus iš statytojo ir statytojas pirkimo-pardavimo sutartyje buvo įsipareigojęs pakeisti tokių patalpų paskirtį į gyvenamąją, tačiau to nepadarė. Atsižvelgus į tai,  siūloma patvirtinti lengvatą jau  nukentėjusiems gyventojams.

Butus  perkantys vilniečiai  raginami būti atidūs ir įsitikinti, ar parduodamas išties gyvenamosios paskirties turtas, ar atitinka gyvenamosioms patalpoms keliamus reikalavimus.

Nekilnojamojo turto registro duomenimis, negyvenamosios paskirties patalpų, kuriose asmenys yra deklaravę gyvenamąją vietą - 3833 vnt. (29 270 asmenys).

Visi nekilnojamojo turto mokesčio tarifai 2020 metams turi būti patvirtinti iki birželio 1 dienos.

GALERIJA

  • Nukentėjusiems nuo nesąžiningų statytojų taikys lengvatas?
  • Nukentėjusiems nuo nesąžiningų statytojų taikys lengvatas?
  • Nukentėjusiems nuo nesąžiningų statytojų taikys lengvatas?
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mindy Allain

„Google“ už kiekvieną mėnesį už darbą internete sumokėjo nuo 18000 iki 25000 dolerių. PaskUtinį mėnesį aš uždirbsiu $ 23618 iš „Google“ ir esu nuolatinis studentas, o aš laisvalaikiu dirbu nuo 2 iki 3 valandų per dieną. kiekvienas žmogus gali prisijungti prie šio darbo ir pradėti uždirbti internete, kaip ir aš. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­98.C­­o­­m

Aitvaras

4 tūkstančiai apgautu ir nieks nesedi kalėjime ir baudų nemoka.Ne meras Vilniuje,o zioplys,kaip Kaune konservatorius meras,prie kurio auksinius tualetus statė.Ko neapgaudineti,jei nieks nebaudzia?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS