Nuo Sporto rūmų Vilniuje bus šalinami grafičiai | Diena.lt

NUO SPORTO RŪMŲ VILNIUJE BUS ŠALINAMI GRAFIČIAI

  • 3

Nuo neveikiančių Vilniaus koncertų ir sporto rūmų bus valomi grafičiai.

Turto bankas ketvirtadienį pranešė paskelbęs Sporto rūmų Vilniuje fasado valymo darbų konkursą.

„Turto bankas atsakingai žiūri į valstybės turto priežiūrą, kol bus priimti sprendimai dėl pastato ateities, norime užtikrinti tinkamą Sporto rūmų būklės palaikymą. Tai apima ir fasadų priežiūrą“, – sakė laikinai Turto banko direktoriaus pareigas einantis Turto banko Finansų departamento direktorius Ernestas Česokas.

Anksčiau šiemet Turto bankas baigė būtiniausius Sporto rūmų konservavimo darbus – suremontuota nesandari stogo danga, apskardinti parapetai, demontuotos nenaudojamos ant stogo esančios konstrukcijos, demontuotos nesaugios pakabinamų lubų plokštės, suremontuoti betoninių fasadų trūkiai ir ištrupėjimai, pastatas užsandarintas.

Būtiniausi remonto darbai Sporto ir koncertų rūmuose atlikti po pastato techninės ekspertizės – nustatyta, kad stogas vietomis leidžia vandenį, pakabinamos lubos kelia pavojų (dalis iškritę ant grindų), o pats pastatas nėra sandarus.

Siekiant, kad į pastatą ir ant jo konstrukcijų nepatektų pašaliniai asmenys, Sporto rūmai liks aptverti, stebimi vaizdo stebėjimo įranga ir saugomi saugos tarnybos.

Nenaudojamus Vilniaus koncertų ir sporto rūmus Turto bankas perėmė 2015 metais iš tuomet bankrutuojančios Ūkio banko investicinės grupės ir bendrovės Žalgirio sporto arena už 5,6 mln. eurų.

Tuomet planuota čia vietoj 1971–aisiais statytų rūmų įrengti konferencijų centrą, tačiau skelbti konkursai neįvykdavo arba buvo nutraukti.

Speciali darbo grupė, sudaryta spręsti senųjų Šnipiškių žydų kapinių, kurių vietoje stovi Sporto rūmai, įamžinimo klausimus, šiemet pristatė idėją Vilniaus koncertų ir sporto rūmus paversti memorialine erdve, skirta žydams atminti. Pačių rūmų nesiūloma griauti.

Dėl architektūrinių, inžinerinių ir istorinių vertingųjų savybių pastatas įrašytas į Kultūros vertybių registrą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

O

ar ne laikas nugriauti šitą tarybinę parodiją, jos vietoje pastatytume sinagogą.

Anonimas

ta turėtu daryt tie kas rėkia kad čia mūsų

...

Zidams apsimoka jei jiems paliks

SUSIJUSIOS NAUJIENOS