Nuo vasaros pradžios Vilniuje – naujovė elektrinių paspirtukų vairuotojams | Diena.lt

NUO VASAROS PRADŽIOS VILNIUJE – NAUJOVĖ ELEKTRINIŲ PASPIRTUKŲ VAIRUOTOJAMS

Vilniaus valdžia skelbia trissyk padidinusi stovėjimo vietų paspirtukams. Dabar jų skaičiuojama beveik 430. Esą įvedus privalomas stovėjimo zonas, apribojus važiavimo kelius ir greitį, chaoso sostinės gatvėse dėl elektrinių paspirtukų sumažėjo.

Vilniuje veikianti elektrinių paspirtukų dalijimosi paslauga neretai sulaukia dėmesio iš asmenų, kurie jais naudojasi ne pagal paskirtį. Mieste esančiame Jeruzalės mikrorajone dieną elektriniai paspirtukai tvarkingai sustatyti prie šaligatvio. Tiesa, per naktį vaizdas gali kardinaliai pasikeisti. 

„Atsirado šiokia tokia tendencija – iš paspirtukų daryti meno kūrinius. Tai su šia situacija tvarkomės. Visi atvejai yra pranešti teisėsaugai“, – tikino „Bolt“ dalijimosi paslaugų vadovas Lietuvoje Benas Jurlovas. 

Nuo vasaros pradžios atsiras tris kartus daugiau elektrinių paspirtukų ir dviračių stovėjimo vietų – viso 428. Savivaldybė sako, kad daugiau atsiradusių stovėjimo vietų lemia ir atsakingesnį dviračių priemonių naudotojų požiūrį.  

„Iš tiesų, tai atlaisvina pėsčiųjų takus, dviračių takus, tam tikrais atvejais pėsčiųjų perėjas, atsiranda daugiau tvarkos, daugiau saugumo“, – teigė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Stovėjimo vietos yra stačiakampio formos, jose nupaišytos raidės „P“ bei elektrinis paspirtukas, tačiau tai nereiškia, kad vieta tik paspirtukams.  

„Gali statyti praktiškai visi. Elektrinius dviračius ir net privačius galima palikti. Pati paslauga ir reguliavimas buvo sukurtas dalijimuisi“, – aiškino „Susisiekimo paslaugų“ judumo transformacijos vadovas Jonas Damidavičius. 

Tendencija tokia, kad vis daugiau paspirtukininkų stato paspirtukus tik tam pritaikytose vietose. Policija taip pat džiaugiasi, kad paspirtukų vairuotojų kultūra gerėja, nors pasitaiko visko.

„Kuomet tais pačiais elektriniais paspirtukais važiuoja ne vienas, o dviese. Vienas dalykas – labai pavojinga, kitas – tai yra ir Kelių eismo taisyklių pažeidimas“, – priminė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys. 

Planuojama, kad naujos paspirtukų stovėjimo vietos atsiras Žirmūnuose, Paupyje, dalyje Antakalnio, Saulėtekio ir Markučiuose.  

Preliminari naujų stovėjimo vietų įrengimo kaina – virš 10 tūkst. eurų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Žilvinas Ručys

grašys yra eilinis vagis su pavaldiniais pažeidžiant įstatymus , neatliekantys tarnybinių pareigų , tuo apvoginėjantis piliečius ir apsimetantis durneliu kaip reikalaujama iš jo dokumentų . O apie paspirtukus : kiek esto firma boltas ( išvežantis pinigus iš šalies ir tai remia kiaušai lietuviai ) , moka už verslo vietą - miesto gatvėse , šaligatviuose ? nepamirškite ir citybee kurios interesais rūpinasi krysa kauno meras su tarybos gauja . Na o vagis grašys net nepamini apie daugybę kitų pažeidimų kuriuos daro paspirtukų naudotojai , kurių transporto priemonė neturi civilinio draudimo ir transporto numerio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS