Oficialu: teismas nutraukė R. Šimašiaus ir A. Matulaitės santuoką | Diena.lt

OFICIALU: TEISMAS NUTRAUKĖ R. ŠIMAŠIAUS IR A. MATULAITĖS SANTUOKĄ

  • 6

Antradienį teismas oficialiai nutraukė Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus ir Agnės Matulaitės santuoką. 

Pastarąjį faktą portalo žurnalistams patvirtino Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė-Skistymienė. „Buvo gautas prašymas nutraukti santuoką bendru sutikimu ir teisėja rašytinio proceso tvarka patenkino jų prašymą. 30 dienų šį sprendimą galima skųsti“, – kalbėjo ji.

Pasak pašnekovės, nei R. Šimašius, nei A. Matulaitė skyrybų byloje nedalyvavo, nes, kaip minėta, viskas vyko rašytinio proceso tvarka.

Primename, kad žinią apie skyrybas socialiniame tinkle šių metų sausį paskelbė pats R. Šimašius.

„Noriu pasidalinti man labai nelengvu sprendimu dėl šeimos. Tam, kad iš anksto neliktų vietos interpretacijoms ir manipuliavimui nuogirdomis ar istorijų kūrimui. Po šešiolika metų bendro gyvenimo, iš kurių vienuolika metų santuokoje, priėmiau sprendimą skirtis. Sprendimas toli gražu nėra impulsyvus ar neapgalvotas, priešingai –stipriai išjaustas, daug kartų pergalvotas, pamatuotas, įskaitant ir per tuos keletą mėnesių, kai gyvenu vienas atskirai, – tuomet feisbuke rašė politikas. – Natūralu, kad mano draugams ir bet kam gali kilti klausimas „Tai kodėl?“. Deja, dažniausiai į svarbiausius gyvenimo klausimus nebūna labai paprasto vieno sakinio atsakymo, o bandymai jį suformuluoti atrodo per lėkšti.“

R. Šimašius teigė, kad skyrybas priima kaip savo pralaimėjimą, kurį reikia pripažinti, kad ir kaip skaudu bebūtų. „Šis sprendimas nekeičia fakto, kad turėjome gražių akimirkų drauge per tuos šešiolika metų, nestokojome vienas kitam pagarbos ir palaikymo, už ką esu dėkingas Agnei. Agnė yra stiprus, nuoširdus ir geras žmogus, iš kurio daug išmokau, kuriam esu už daug ką dėkingas, bei labai gera mama. Tačiau ilgainiui santykių nepavyko išlaikyti tokių, kad teiktų džiaugsmą bei prisidėtų prie laimės, kurios mes visi nusipelnome. Netrukus bus pradėtos ir teisinės procedūros. Tačiau šį kartą dėl visų man brangių žmonių, o ypač vaikų, prašau jūsų, o visų pirma žiniasklaidos, žmogiško supratingumo. Šiuo klausimu daugiau jokių viešų komentarų iš mano pusės nebus“, – rašė politikas.

R. Šimašiui santuoka su psichologe-psichoterapeute, mokslų daktare A. Matulaite yra antroji.

Pora augina tris vaikus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ta žmona

Buvo dėl socialinio vaizdo. Pažįstu ne vieną tokią šeimą.

Senuks

Zuokula tai čigonai prakeike

Jes.

Psichologė-psichoterapeutė,mokslų daktarė,neįveikė mero pakrypimo į vaivorykštės spalvas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS