Pamatę besiskiepijančių eiles prie „Litexpo“ įširdo: kituose miestuose vakcinų šį savaitgalį nėra | Diena.lt

PAMATĘ BESISKIEPIJANČIŲ EILES PRIE „LITEXPO“ ĮŠIRDO: KITUOSE MIESTUOSE VAKCINŲ ŠĮ SAVAITGALĮ NĖRA

  • 9

Prie pirmadienį atidaryto vakcinavimo centro „Litexpo“ parodų rūmuose šeštadienį nusidriekė laukiančiųjų eilė. Žmonėms joje esą ilgai lūkuriuoti netenka, tačiau kai kuriuos internautus piktina, kad sostinei gavus didesnį kiekį vakcinų, kitos savivaldybės jų nesulaukia.

Pastaruoju vaizdu minėtoje vietoje gegužės 1-ąją savo feisbuko paskyroje pasidalijo profesorius Vytautas Kasiulevičius. Jis rašė: „Norinčiųjų pasiskiepyti eilutė prie „Litexpo““.

„Nors atrodo labai ilgai, bet ilgiau nei 20-30 minučių neužtruksite – sukamės viduj greitai“, – teigė prie įrašo komentavusi Justina.

„Prieš valandžiukę buvo gerokai mažiau, o ir užtrunka labai viskas trumpai, sklandus procesas. Puikiai tvarkosi visi, malonūs, sveikinasi, – tobulai“, – gero žodžio esamai tvarkai prie „Litexpo“ negailėjo ir Irma.

„Kaip į Knygų mugę Puiku! Vakar teko užsukti – tai ir publika panaši. Ir tikrai – viskas organizuota puikiai!“ – džiaugėsi Ramunė.

„Tačiau tarp komentavusiųjų pasitaikė ir neslepiančių apmaudo: Tik nelabai sąžininga kitų savivaldybių atžvilgiu... kai ateina gyventojai pasiskiepyti, o tenka bučiuoti spyną...“ – rėžė Vaida. „Logiška aktyviau skiepyti tas savivaldybes, kuriose didžiausias sergamumas. Kam vakcinos kokiems Pagėgiams arba Rokiškiui? Ten situacija ir taip gera“, – įsitikinęs Tomas. „Skiepyjami žmonės ne sergantys, o kad liga neplistų ir susidarytų imunitetas. Taip pat skiepyjami , turintys gretutinių ligų. Aš taip suprantu. Pagėgiai, Rokiškis, Šiauliai – ne antrarūšiai žmonės. O ir drausmingesni karantino metu buvo, matyt. Kur mums ten iki Vilniaus masinių baliukų pogrindžiuose...“ – dar kartą atkirto Vaida.

„Šiauliai paskiepijo daugiau žmonių nei Vilniuje. Čia, Vilniuje ilgai žmonės bučiavo spynas, kol Šiauliai skiepijo jaunus žmones, dirbančius kontaktinį darbą. Dar nepamirškite, kad statistika Vilniuje negailestinga ir tuo požiūriu, kad didelė dalis studijuojančio ar dirbančio jaunimo bei imigrantai yra neregistruoti Vilniuje ir mokesčiai bei vakcinos keliauja Šiauliams“, – rašė Andrius.

„Reikia atvaźiuoti į Kauno savivaldybę pasimokyti, kaip organizuot skiepijimą. Online registracija ir visas didelis besiskiepijančių srautas be jokių eilių ir nerekalingo laiko gaišimo. Kaune tobulai organizuota. Patys jau išmėginom!“ – pastebėjo Palmira.

Sostinėje gera gyventi, nes kituose miestuose vakcinų šį savaitgalį nėra... Su tuo ir sveikiname sostinę...

„Vilnius gavo visų skiepų 40 proc. Tai – kiekis daug didesnis nei Kaune ar kur kitur“, – pabrėžė Milda. „Sostinėje gera gyventi, nes kituose miestuose vakcinų šį savaitgalį nėra... Su tuo ir sveikiname sostinę... geriau jau nedėtumėte tokių įrašų!“ – piktinosi Bernardas.

Kaip pirmadienį sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius per savaitę planuojama paskiepyti 42 tūkst. žmonių. Tačiau, kaip teigta, visu pajėgumu „Litexpo“ dar skiepijama nebus, nes trūksta vakcinų.

Numatoma, kad šis vakcinavimo centras dirbs nuo 10 iki 20 valandos, paslaugas jame teiks beveik visos miesto pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigos, tarp jų ir privačios „Medica“ klinika ir „Inmedica“ šeimos klinikos. Koordinuoti vakcinacijos procesus vietoje padės Raudonojo Kryžiaus savanoriai, tikimasi ir šaulių pagalbos.

Savaitės pradžioje „Litexpo“ kryptimi pradėjo kursuoti 100 autobuso maršrutas – Vakcinacijos centras Litexpo (Laisvės pr.-Fabijoniškės), o nuo šio ketvirtadienio (balandžio 29 d.) vilniečius vakcinuotis veža ir 200 maršrutas – Vakcinacijos centras Litexpo (Savanorių pr.-Antakalnis.), pranešė Vilniaus savivaldybė.

Be to, „Litexpo“ viešojo transporto stotelėje vakcinacijos centro darbo valandomis papildomai stos 2G maršruto autobusai. Kaip visada, čia kursuos ir 21, 54 maršrutų autobusai, 13, 16, 18 maršrutų troleibusai.

Primename, kad Vilniuje COVID-19 pandemijos situacijai išliekant sudėtingai, sostinės gyventojai į mobiliuosius telefonus balandžio pabaigoje gavo perspėjimo pranešimus, raginančius laikytis visų karantino reikalavimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

tai

masine runkelvyrusine hipnoze pagal obamscenariju juk patys /avinai/ ir lenda vilkui i nasrus kas globalistam kutena srdi pagal svabteorija?;;;;;;

stovi

zombei

:)

Dobrowolska iš Wilno.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS