Parodos „Vaikų šalis“ lankytojams – pramoga iš plastikinių kamštelių | Diena.lt

PARODOS „VAIKŲ ŠALIS“ LANKYTOJAMS – PRAMOGA IŠ PLASTIKINIŲ KAMŠTELIŲ

  • 0

Spalio 21 dieną Vilniuje, prie Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO visą dieną veiks didžiausias plastikinių butelių kamštelių surinkimo punktas. Visi, kuriems svarbi ekologija, kurie nori įtraukti savo vaikus į kūrybišką veiklą yra kviečiami rinkti plastikinius kamštelius, juos vežti į surinkimo punktą ir taip prisidėti prie akcijos įgyvendinimo. Lapkričio 6-8 dienomis parodoje „Vaikų šalis“ iš visų surinktų kamštelių bus pagamintas didžiulis meniškas baseinas, kuris taps pramoga kiekvienam parodos lankytojui.

Šią akciją įkvėpė ne pirmus metus Lietuvoje organizuojamas „Kamštelių vajaus“ konkursas, kuris skatina mąstyti „žaliai“, puoselėja kūrybiškumą ir ugdo komandinį darbą. Konkurso „Kamštelių vajus“ iniciatorė ir organizatorė Birutė Jakučionytė sako, kad svarbu į gamtos švarinimo akciją įtraukti tiek vaikus, tiek ir jų tėvelius. Pašnekovė įsitikinusi, kad tokia veikla suartina šeimą, lavina vaikų kūrybiškumą, skatina suvokimą apie ekologiją, nuo mažų dienų moko rūšiuoti šiukšles ir, žinoma, suteikia vaikams gerų emocijų. Todėl sujungti šią akciją su šeimoms skirta paroda „Vaikų šalis“ buvo pats tinkamiausias sprendimas.

Lietuvoje kamštelių rinkimo akcijos vyksta ne pirmus metus. 2012 metais buvo surinkta 922 kg, 2013 metais 4110 kg kamštelių. Šiais metais kamštelių surinkimo punktai buvo ar dar bus įrengti net dvylikoje Lietuvos miestų. Tokie surinkimo punktai jau veikė Utenoje, Panevėžyje, Joniškyje, Mažeikiuose, Plungėje, Šilutėje, Kelmėje, Kaune, Marijampolėje. Rytoj toks punktas atsidarys ir Vilniuje, prie LITEXPO.

Jau dabar yra surinkta 6367 kilogramai plastikinių butelių kamštelių: Utenoje 886 kg, Panevėžyje 613 kg, Joniškyje 1064 kg, Mažeikiuose 444 kg, Plungėje 321 kg, Šilutėje 299 kg, Kelmėje 595 kg, Kaune 1033 kg, Marijampolėje 1112 kg.

„Plastikas gamtoje suyra per 500 metų, o kamštelių galima rasti visur: stadionuose, gatvėse, parkuose, renginių vietose. Siekiame, kad mūsų miškai ir parkai būtų švaresni, todėl kviečiame į konkursą „Kamštelių vajus“ prisiregistravusias komandas ir visus, kuriems rūpi ekologija rinkti kamštelius ir juos atvežti į dar veikiančius priėmimo punktus. Šiemet Lietuvoje jų veikia dvylika. Nes tai, kas išmetama į gamtą, gali būti prikelta antram gyvenimui – ką ir parodysime per parodą „Vaikų šalis“, joje sukurdami didžiulį baseiną“, - teigia B. Jakučionytė pridurdama, kad po parodos „Vaikų šalis“ visi akcijos metu surinkti ir baseinui panaudoti plastikinių butelių kamšteliai bus išvežami į perdirbimo įmonę UAB „Plastic chips“.

Viena iš labiausiai laukiamų ir lankomų parodų „Vaikų šalis“, kuri skirta būsimiems tėvams, kūdikiams ir vaikams, vyks š. m. lapkričio 6-8 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO“. Čia bus demonstruojamos naujausios prekės kūdikiams ir vaikams, vyks konferencija „Sumani mama“, konsultacijos tėvams, linksmi konkursai ir smagūs renginiai.

GALERIJA

  • Parodos „Vaikų šalis“ lankytojams – pramoga iš plastikinių kamštelių
  • Parodos „Vaikų šalis“ lankytojams – pramoga iš plastikinių kamštelių
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS