Iš partijos pašalintas Š. Gustainis palieka ir miesto tarybą | Diena.lt

IŠ PARTIJOS PAŠALINTAS Š. GUSTAINIS PALIEKA IR MIESTO TARYBĄ

Policinės korupcijos tyrime kaip specialusis liudytojas apklaustas buvęs parlamentaras Šarūnas Gustainis pašalintas iš Liberalų sąjūdžio, jis pats atsisako Vilniaus tarybos nario mandato.

Apie tai, jog Š. Gustainis valdybos sprendimu pašalintas iš partijos, Liberalų sąjūdis pranešė penktadienį savo „Facebook“ paskyroje.

„Toks sprendimas buvo priimtas paaiškėjus, kad buvusio Seimo nario veikla prasilenkė su partijos įstatais ir Skaidrumo standartu“, – rašoma Liberalų sąjūdžio „Facebook“ paskyroje.

Buvęs parlamentaras, Vilniaus savivaldybės tarybos narys Š. Gustainis politinės korupcijos byloje yra apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Pats politikas „Facebook“ informavo, kad taip pat palieka Vilniaus tarybą ir traukiasi iš politikos.

„Noriu informuoti jus, kad pasitaręs su šeima bei viską gerai apgalvojęs priėmiau sudėtingą sprendimą – palieku didžiąją politiką bei atsisakau Vilniaus tarybos nario mandato. Sprendimas brendo jau senai, o pastarųjų savaičių viešos sąmokslo teorijos bei gandai mano bei liberalų atžvilgiu padėjo paskutinį tašką“, – teigia Š. Gustainis.

Kaltas nesijaučia

Š. Gustainis pernai gruodį sustabdė narystę partijoje. Iki tol jis taip pat ėjo Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyriaus vicepirmininko pareigas.

Vilniaus savivaldybės tarybos nariu jis tapo pernai lapkritį, kai pagal partijos sąrašą pakeitė į parlamentą išrinktą Aušrinę Armonaitę.

„Sprendimą atsisakyti tarybos nario mandato priėmiau ne todėl, kad jaučiuosi kaltas, kažką blogai padaręs ar bijantis teisėsaugos, o todėl, kad esu atsakingas ir principingas žmogus ir puikiai suprantu, kad niekaip nesibaigiantis ikiteisminis tyrimas, kuriame aš turiu specialiojo liudytojo statusą, trukdo mano, kaip tarybos nario veiklai bei sudaro pagrindą įvairioms tolimesnėms politinių oponentų spekuliacijoms“, – savo sprendimą aiškina jis.

Sprendimą atsisakyti tarybos nario mandato priėmiau ne todėl, kad jaučiuosi kaltas, kažką blogai padaręs ar bijantis teisėsaugos, o todėl, kad esu atsakingas ir principingas žmogus.

Jis taip pat tikina, kad jo, kaip buvusio Seimo nario bei viešosios įstaigos – Taikomosios politikos instituto steigėjo veikla „buvo vykdoma griežtai pagal įstatymus“. Jis sako pasiruošęs bendradarbiauti su teisėsauga ir tikisi, jog „tyrimas nebus vilkinamas“.

Š. Gustainis BNS pernai gruodį tvirtino, jog politinės korupcijos byloje prokurorų buvo daugiausia klausinėjamas dėl vieno teisėsaugos tiriamų epizodų, kuris susijęs su greitaisiais kreditais ir Seime svarstytomis Vartojimo kredito įstatymo pataisomis. Pataisos turėjo užkirsti kelią griežtesnėms kreditų taisyklėms. Jas inicijavo Š. Gustainis.

Vykstant tyrimui dėl politinės korupcijos, pernai teisėsauga  pateikė įtarimus buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui  iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento R. Kurlianskio paėmus per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai. Prokurorai taip pat nori pateikti įtarimus dėl piktnaudžiavimo Seimo liberalui Gintarui Steponavičiui, jie teigia surinkę duomenų, kad šis parlamentaras su R. Kurlianskiu tarėsi dėl neteisėto partijos finansavimo, o balsuodamas dėl koncernui palankių teisės aktų pažemino Seimo autoritetą ir diskreditavo Seimo nario vardą.

G. Steponavičius sako, kad su prokurorų pateiktais vertinimais kategoriškai nesutinka.

Pareigūnai taip pat įtaria, kad R. Kurlianskis veikė ir per tuometį Seimo narį buvusį „darbietį“ Vytautą Gapšį, jis esą iš R. Kurlianskio yra paėmęs 25 tūkst. eurų kyšį ir siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie taip pat balsuotų koncerno interesų naudai.

Byloje įtarimai pateikti ir R. Kurlianskiui, ir pačiam koncernui "MG Baltic".

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Algis

Noreciau ,kad kas nors pakomentuotu ,kas laulia Kurlianskio - SITIEK AFERU ,JIS TURBUT DAUGIAU NIEKUO IR NEUZSIIMA .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS