Patvirtino: per tris šventes – nemokamas transportas | Diena.lt

PATVIRTINO: PER TRIS ŠVENTES – NEMOKAMAS TRANSPORTAS

  • 0

Sostinėje per tris svarbiausias valstybines šventes viešuoju transportu keleiviai galės naudotis nemokamai.

Vilniaus savivaldybės taryba pritarė sprendimui, kad nemokamai troleibusais ir autobusais būtų leidžiama važiuoti Vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, bei Mindaugo karūnavimo dieną – liepos 6-ąją.

Meras Remigijus Šimašius sako, kad šiemet pirmą kartą taikyta nemokamo transporto iniciatyva vasario 16-ąją pasiteisino, jis tikisi, kad tai taps paskata kitus kelionės būdus besirenkantiems vilniečiams išbandyti viešąjį transportą ir juo naudotis ateityje.

Anksčiau svarstyta, jog nemokamai būtų galima keliauti ir rugsėjo 1-ąją, tačiau politikai idėjos atsisakė. Vietoje to protokoliniu sprendimu taryba nusprendė įpareigoti viešojo transporto kontrolierius rugsėjo pradžioje atlaidžiau žiūrėti į moksleivius ir studentus, nespėjusius įsigyti mėnesinio bilieto, taip pat pakvietė prisidėti prie iniciatyvos Vyriausybę.

Iš viešojo transporto bilietų pardavimo per metus Vilniaus savivaldybė surenka apie 30 mln. eurų, viena diena, leidus viešuoju transportu naudotis nemokamai, biudžetui kainuotų apie 27 tūkst. eurų.

Pasiūlymą inicijavę valdantieji liberalai teigia, kad šios nuolaidos pajamų nepaveiks, nes didžioji dalis vilniečių įsigyja 30 dienų transporto bilietus.

Savivaldybės atstovai teigia, kad nemokamu transportu Vasario 16-ąją pasinaudojo dvigubai daugiau keleivių, nei tai darydavo įprastai šventinėmis dienomis pirkdami bilietus.

Kauno miesto savivaldybės taryba jau vasarį nusprendė viešąjį transportą per valstybines šventes mieste padaryti nemokamą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS