Pirmadienį Vilniuje atidaromas Šiaurinės jungties viadukas | Diena.lt

PIRMADIENĮ VILNIUJE ATIDAROMAS ŠIAURINĖS JUNGTIES VIADUKAS

  • 0

Reikšmingiausiame pastarojo meto Vilniaus miesto kelių infrastruktūros projekte, Vakariniame aplinkkelyje, užbaigtas svarbus darbų etapas: pastatyta Ukmergės gatvės Šiaurinė jungtis ir jos viadukas. Jau pirmadienį naujuoju viaduku bus leidžiamas automobilių eismas.

Statybas prižiūrinti sostinės savivaldybės administracijos komisija įvertino įrengtas komunikacijas bei pripažino jas tinkamas eksploatuoti. Trečiojo aplinkkelio statybų etapo darbus atliekanti AB „Kauno tiltai“ kartu su partneriais viaduko statybas baigė dviem mėnesiais anksčiau nei buvo planuota.

„Neabejojame, kad Šiaurinės jungties atidarymas – gera žinia visiems vairuotojams ir keleiviams, ypač – atvykstantiems į Vilnių iš Ukmergės pusės. Atidaryta atkarpa per naująjį viaduką pagerins eismo sąlygas. Tikrai džiugu, kad suplanuoti darbai ženkliai lenkia numatytus darbų vykdymo terminus, o Savivaldybė savo ruožtu užtikrina savalaikį projekto finansavimą pagal parengtą mokėjimų grafiką. Bendromis pastangomis siekiame, kad vilniečiai, sostinės svečiai ar tranzitu per Vilnių vykstantys vairuotojai dar šiemet galėtų važiuoti naujuoju aplinkkeliu“, − sako Vilniaus savivaldybės mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.

Šiaurinės jungties viaduko ilgis – 71,69 metro, plotis – 8,5 metro.

Į Vilnių atvykstančių automobilių srautą nukreipus Šiaurine jungtimi ir viaduku, bus tęsiami Ukmergės gatvės rekonstrukcijos darbai. Dalis gatvės bus atitverta, likusi dalis – paliekama automobiliams, judantiems iš Vilniaus Ukmergės link. Kitos eismo sąlygos šia kryptimi vykstančiam transportui nesikeis.

Anksčiau buvo pranešta, kad eismas tiesiama Vakarinio aplinkkelio atkarpa bus paleistas dar šiemet. III-ojo aplinkkelio etapo darbai atliekami laiku, o kai kur numatytas darbų grafikas netgi lenkiamas.

Vieną didžiausių Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybos darbų etapų AB „Kauno tiltai“ vykdo kartu su UAB „Fegda“, UAB „Lemminkainen Lietuva“, AB „Eurovia Lietuva“, UAB „Tilsta“ ir UAB „Axis Power“.

GALERIJA

  • Pirmadienį Vilniuje atidaromas Šiaurinės jungties viadukas
  • Pirmadienį Vilniuje atidaromas Šiaurinės jungties viadukas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS