Pirmieji nauji troleibusai į sostinės gatves išvažiuos rugpjūtį | Diena.lt

PIRMIEJI NAUJI TROLEIBUSAI Į SOSTINĖS GATVES IŠVAŽIUOS RUGPJŪTĮ

  • 0

Pirmieji 20 Vilniaus savivaldybės įsigytų naujųjų troleibusų „Škoda 32 Tr“ į gatves išvažiuos ir keleivius vežti pradės rugpjūtį, antradienį pranešė sostinės savivaldybė.

Pasak jos, visos 20 naujų transporto priemonių čia, Vilniuje, sumontavus keleivių informavimo ir saugos sistemas bei atlikus privalomas registracijas ir bandomuosius važiavimus, bus paruošti eksploatacijai. Dar 20 troleibusų šiuo metu yra gaminami.

Pagal bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ ir „Škoda Electric“ pernai pasirašytą sutartį iš viso įsigyjamas 91 troleibusas. Bendra sutarties vertė siekia daugiau nei 52 mln. eurų.

Kaip jau anksčiau yra skelbusi savivaldybė, naujieji troleibusai bus žemagrindžiai, 12 m ilgio bei riedantys autonomine eiga, be kontaktinio tinklo galintys nuvažiuoti iki 20 km. Troleibusuose bus įdiegta saugumo sistema – SOS ir A juostos mygtukai, fiksuojantys įvykius vaizdo įraše, įspėjantys apie galimą susidūrimą bei užtikrinantys gaisro gesinimą. 

Viešojo transporto priemonė bus pritaikyta ir individualių poreikių turintiems asmenims – joje įrengta rampa, tvirtinimo diržai, specialūs mygtukai pranešti apie pagalbos poreikį. Troleibusai turės dviračių tvirtinimo įrangą, kuri leis vežti dviračius jo salone.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS