Planuojama tvarkyti Kareivių gatvę – diegs šviesoforus su laikmačiu | Diena.lt

PLANUOJAMA TVARKYTI KAREIVIŲ GATVĘ – DIEGS ŠVIESOFORUS SU LAIKMAČIU

Vilniuje planuojama Kareivių gatvės atkarpos tarp Žirmūnų ir Verkių gatvių bei Kareivių ir Verkių gatvių sankryžos rekonstrukcija įrengiant eismo saugos priemones.

Techniniame projekte numatytas visų srautų šviesoforinis reguliavimas naujoje Kareivių g. – privažiavimo kelio trišalėje sankryžoje. Bus montuojami nauji transporto, pėsčiųjų ir dviratininkų šviesoforai, atitinkantys šiuo metu galiojančias šviesoforų įrengimo taisykles.

Taip pat, kaip skelbiama Centriniame viešųjų pirkimų portale (CVPP), numatomi pėsčiųjų ir dviratininkų šviesoforai su apsaugota atskira valdymo grupe (perėjimas tik per privažiavimo kelią). Pėsčiųjų ir dviračių šviesoforų valdymui numatyti atskiri sensoriniai iškvietimo mygtukai, o pėsčiųjų šviesoforuose numatoma žalio signalo rodoma laiko atskaita.

Tokie patys pakeitimai planuojami rekonstruojamoje Kareivių g. – Žirmūnų g. keturšalėje sankryžoje. Siekiant nesudaryti kliūčių lanksčiam posto valdymui, pėsčiųjų šviesoforuose numatoma žalio signalo rodoma laiko atskaita.

Pirkimo sutarties vykdymo metu darbų apimtys neviršys maksimalios pirkimui skirtos lėšų sumos – 1,8 mln. eurų be PVM.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS