Prie skiepų autobuso nualpusio žmogaus nuotrauka sukėlė audrą: pasipylė sąmokslo teorijos | Diena.lt

PRIE SKIEPŲ AUTOBUSO NUALPUSIO ŽMOGAUS NUOTRAUKA SUKĖLĖ AUDRĄ: PASIPYLĖ SĄMOKSLO TEORIJOS

  • 92

Penktadienio rytą socialiniame tinkle „Facebook“ internautas Danielis pasidalijo nuotrauka, kurioje užfiksuotas prie skiepų autobuso gulintis žmogus, o greta jo – medicinos specialistai. Fotografija pasidalijęs vyras buvo įsitikinęs, kad po skiepo žmogui pasireiškė neigiama reakcija. Tačiau sostinės savivaldybės atstovai tokią informaciją paneigė.

Užvirė diskusija

„Kojas kelia, nes užsikemša trombos, ypač pas vyresnio amžiaus žmones. Ir taip, iš karto po skiepo ir nereikia sakyti, kad bijo adatų, bulls**t. Bjauru skaityti, kaip save ginate. Aišku, tai yra normali reakcija, kiekvienas žmogus pradeda iš karto gintis ir nenori matyti realybes. Kas studijuoja mediciną – prisijunkite prie pokalbio, atverkite tiems protinguoliams akis“, – socialiniame tinkle rašė Danielis.

Po vyro įrašu pasipylė internautų komentarai. Daugelis jų buvo nelinkę pritarti Danielio nuomonei.

„Vienam žmogui pasidarė bloga (kur deklaruota, kad per 15 minučių gali pasijusti negerai žmogus) neaišku, ar turi gretutinių ligų žmogus, bet svarbu runkeliams šaukti: „Taigi va! Kenkia! Žudo!“ Dar pradėkite panikuoti nuo to, kad po skiepo gali užkilti temperatūra“, – apie galimas reakcijas rašė Jevgenijus.

Tiesiog nualpo žmogus, kodėl tokį didelį burbulą keliate dėl skiepų?

„Žmogus, pamatęs adatas ar kraujo, nualpo ar pabalo. Kiek tokių būta, kai reikia kraujo duoti tyrimams“, – rašė internautas Karolis.

„Tiesiog nualpo žmogus, kodėl tokį didelį burbulą keliate dėl skiepų?“ – klausė Edvardas.

„Sąmokslo teorijų fanai burbulą pučia“, – nedaugžodžiavo Ligitas.

Tačiau įrašo autorius Danielius sulaukė ir bendraminčių palaikymo.

„Kiek daug žmonių ramina save, kad tai ne dėl skiepo ir tai yra normalu. Kada jūs pradėsite blaiviai mąstyti, nebežiūrėkite tų žiniasklaidų, neklausykite tų profesorių, viskas yra papirkta, ir jie padarys viską, kad tik įtikinti jus pasidaryti juos. Aš ne agituoju nesiskiepyti, čia jūsų pasirinkimas. Bet nereikia manęs laikyti valstybės priešu. Jeigu numirsiu nuo covido tai ok, nepergyvenkite, svarbiausia jūs esate saugūs po skiepo. O ten gyvenimas parodys, kas teisus, o kas ne“, – nuomone dalijosi Dima.

„Aš pasiskiepijusi, bet iš solidarumo neisiu ten, kur neįleis nevakcinuotų. Neleiskime, kad mus dalintų į dvi dalis. Mes esame lietuviai ir turime palaikyti vieni kitus. Šimonytės valdžia nori mus visus sukiršinti. Tautiečiai, nepasiduokime jų provokacijoms. Bukime vieningi kaip 1991 metų sausio 13 dieną“, – palaikyti vieni kitus kvietė Virginija.

„Ar jums tai yra normalu visiems, kad kažkokiame neaiškiame purviname autobuse jums daro skiepus?“ – klausė Julija.

Feisbuko grupės „Pranešk, kur keleivių kontrolė. Vilnius“ nuotr.

Paaiškino, kas nutiko

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Paulius Vaitekėnas portalo kauno.diena.lt žurnalistams patvirtino, kad ši situacija savivaldybei žinoma.

„Šis momentas yra vakarykštis – prie prekybos centro „Panorama“. Buvo toks incidentas, buvo fiksuotas žmogaus nualpimas, tačiau medikų pagalbos neprireikė, žmogus atsigavo ir viskas yra tvarkoje“, – įvykį komentavo savivaldybės atstovas.

Aš pasiskiepijusi, bet iš solidarumo neisiu ten, kur neįleis nevakcinuotų. Neleiskime, kad mus dalintų į dvi dalis.

Paklaustas, kokia jo nuomonė apie tai, jog internautai suskubo įvardyti diagnozę „užsikimšo trombai“, P. Vaitekėnas teigė, jog vargu, ar šią išvadą galima padaryti žiūrint į nuotrauką. „Internautų galite paklausti, ar jie turi medicininį išsilavinimą ir ar buvo vietoje. Iš nuotraukos daryti išvadas yra sudėtinga. Medikai atlieka skiepijimo procesą ir jie reaguoja į kiekvieną situaciją. Buvo alpimas, žmogui buvo suteikta skubi pagalba. Čia gali būti labai daug įvairiausių spekuliacijų. Ypatingai žmonės, kurie yra labiau nusiteikę prieš skiepus, gali sugalvoti visko“, – akcentavo jis.

GALERIJA

  • Prie skiepų autobuso nualpusio žmogaus nuotrauka sukėlė audrą: pasipylė sąmokslo teorijos
I. Gelūno / Fotobanko ir feisbuko grupės „Pranešk, kur keleivių kontrolė. Vilnius“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (92)

tagi čia

kaip tas begemotas, kuris bijojo skiepų.

Giedre

Jei tikrai norite suzinoti kur Suo paknistas visame sitame rekomenduoju paskaityti sekancias knygas (jos anglu kalboje bet faktais pagristos-ten ir apie Gorbaciova, Lenina, isejima is Sovietu Sajungos raso: begom nuo vilko (Sovietu Sajungos) ir ant meskos uzbegom (Europos Sajunga). Sitos knygos duos tokius kaip pagrindus apie tai kas jau nuo senu laiku vyksta, tik dabar dar baisiau bus jei lietuviai neatsibus. 1. Gary Allen 'Rockefeller Files' 2. Edward Griffin 'The Creature from Jekyll's Island' 3. 'Scenarios for Future of Technology and International Development' by Rockefeller foundation. Viska galima suprasti internete ir jos yra pdf formose. Paprasti zmones niekam nerupi-valdzia, socializmas yra pagrindinis tikslas (isvardintose knygose labai gerai isaiskinta kieno tas tikslas).

Linas iš laisvamaniai

Nesiskiepijimas kelia riziką jums paties ir kenkia visuomenei. Neužsikrėsite. Ko gero pagrindinė savanaudiška priežastis - moksliniai tyrimai rodo, kad visi Europos Sąjungoje patvirtinti skiepai nuo Covid-19 apsaugo nuo užsikrėtimo. Skirtingų vakcinų efektyvumas svyruoja nuo 60% iki 95%. Šiose ribose svyruoja visi vakcinos efektyvumo matavimo rodikliai - užsikrėtimai, hospitalizacijos, mirties nuo covid-19 tikimybė. Vakcina yra saugi Šalutinių poveikių pasitaiko labai retai (daug daug daug rečiau, nei susirgimai ir net mirtys nuo covid-19). Saugumą rodo ne tik ankstesni tyrimai, bet ir tai, kad jau 3.6 milijardo dozių suskiepyta (liepos 19 duomenimis), o šalutinių efektų būna labai retai. Neužkrėsite kitų. vienas svarbiausių dalykų - tai kad pasiskiepiję žmonės turi mažesnę tikimybę užkrėsti kitus. Tai labai svarbu, kad liga neplistų visuomenėje ir kad būtų apsaugoti tie, kuriems vakcina nesuveikė, tie, kuriems negali skiepytis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS