Po mergaitės paieškų atsivėrė kita žaizda | Diena.lt

PO MERGAITĖS PAIEŠKŲ ATSIVĖRĖ KITA ŽAIZDA

  • 9

Policijai patvirtinus, jog Vilniuje mergaitės pagrobimo nebuvo, įtampa atslūgo. Vilniečiai nurimo ir už milžinišką darbą negaili gerų žodžių pareigūnams, - praneša LNK žinių tarnyba.

"Manau, kad tai buvo labai geros pratybos", - taip Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos viršininkas Saulius Gagas apibūdino tariamo mergaitės pagrobimo istoriją.

Policija ir visa Lietuva ant kojų buvo sukelta dėl trijų vaikų liudijimų. Vėliau berniukų žodžius viešai perpasakojo jų mamos.

Vis dėlto po beveik dviejų parų paieškų Vilniaus policija pranešė, kad sostinėje mažametė mergaitė nebuvo pagrobta. „Galiu nuraminti Vilniaus gyventojus, kad tokio įvykio, kaip vaiko pagrobimas, nebuvo“, – penktadienio vakarą per spaudos konferenciją sakė S. Gagas.

„Asmenys, matę įvykį, galėjo interpretuoti jį savaip“, – pridūrė jis.

„Per dvi paras policija, atlikusi daugybę veiksmų ir išanalizavusi gautą informaciją, nenustatė, kad tuo metu, toje vietoje būtų įvykdytas toks nusikaltimas“, – tvirtino sostinės policijos vadas.

Kyla klausimas, ar vaikai nemelavo ir ar už tai negresia atsakomybė.

"Melagingas pranešimas yra tada, kai žmogus tendencingai teikia informaciją melagingai. Šiuo atveju neturime duomenų, kad tai buvo melagingas pranešimas", - teigė S.Gagas.

Nors pagrobimo nebuvo, tačiau tam tikras įvykis buvo, tik konfliktą matę vaikai viską įvertino savaip.

Anot psichologų, tokio amžiaus vaikai gali tirštinti spalvas, todėl būtina pasverti kiekvieną jų žodį.

Šis įvykis apnuogino kitą žaizdą, susijusią su iš tikrųjų dingusiais vaikais.

Dingusių žmonių šeimų paramos centro atstovė sako, kad nepamenanti atvejo Lietuvoje, kad vaiką būtų pagrobęs svetimas žmogus. Dažniausiai į policiją kreipiamasi tada, kai kyla konfliktai ir nepasidalijama vaiku.

Į kiekvieno dingusio vaiko atvejį policija reaguoja rimtai. Anot Vidaus reikalų ministerijos, kasmet vaikų paieškos skelbiamos tūkstantį kartų. Sausio 1 d. dingusių sąraše buvo 21 vaikas.

Lietuvoje dingęs vaikas randamas maždaug per 6-9 dienas.

 

 

 

 

GALERIJA

  • Saulius Gagas
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Roma

Cia panasu kaip su padetom bombom ,kuriu niekada nebuvo.Iskart buvo aisku,bet negi gaila taskyti valstybes pinigus.Daro visokias akcijas aukok ,o cia kiek buvo galima panaudoti tikslingai

Irena

Uz tokius melagingus pranesimus reiketu skirti bauda, lyg tai policija neturi ka veikti.2 paros paiesku...

Ana

Kad ir rami nuostabi vieta, taip aiškina lankytojai. bet kur kameros, gal po šio sukrėsto atvejo, pagaliau atsiras Lietuvoje daugiau kamerų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS