Policija B. Vanagui padėkojo už pilietiškumą: jo dėka sulaikė įkaušusį vairuotoją | Diena.lt

POLICIJA B. VANAGUI PADĖKOJO UŽ PILIETIŠKUMĄ: JO DĖKA SULAIKĖ ĮKAUŠUSĮ VAIRUOTOJĄ

  • 6

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos policija savo feisbuko paskyroje padėkojo garsiam Lietuvos lenktynininkui Benediktui Vanagui už pilietiškumą. B.Vanago pastabumo ir pilietiškumo dėka Vilniuje buvo sulaikytas ir kelionės tęsti negalėjo neblaivus vairuotojas, vairavęs automobilį "Saab".

Šią istoriją savo feisbuko paskyroje aprašė ir pats B.Vanagas. Jis važiavo automobiliu ir netoli Vilniaus pastebėjo įtartinai manevruojantį "Saab" automobilį.  Lenktynininkas jį sekė Savanoriu prospektu, vėliau Žemaitės gatve.

"Kodėl apsvaigus neverta valdyti automobilio? Todėl, kad jei nesupranti, kad tai yra pavojinga, tai suvokti padės pilietiški aplinkiniai.

Teko "palydėti" kažkuria forma įkaušusį pilietį per visą miestą bei telefonu pabendrauti su Lietuvos policija, kol įsitikinome, kad nesusipratėlis aplinkiniams nebekels pavojaus.

Per beveik 15 kilometrų ne kartą teko susiimti už galvos, rimtų situacijų buvo beveik tuzinas. Vinguriuodamas pilietis mieste pasiekdavo ir gerokai didesnį nei 100km/h greitį. Gerai, kad niekas nenukentėjo", - rašo B.Vanagas.

Jis pagyrė ir kitą vairuotoją, kuris sankryžoje bandė atimti automobilio raktelius iš įkaušusiojo vairuotojo.

"Spaudžiu dešinę emigrantui (spėju, nes vairavo automobilį su JK registracija), kad sankryžoje bandė atimti raktelius iš vairuotojo. Mūsų taktika buvo "suvesti" nenaudėlį su specialiai apmokytais pareigūnais. Pavyko.

Gražuolis dar bandė bėgti ir nuo policijos, bet gaudynės baigėsi už dviejų posūkių. Juokingiausia dalis, kad sustabdytas vairuotojas pavyzdingai dėvėjo kaukę", - rašo B.Vanagas.

Lenktynininkas po pusvalandžio iš bičiulio gavo žinutę, kad "Saab" jau buvo vežamas ant platformos. "Greičiausia pilietis bus kažko "pripūtęs", - samprotavo B.Vanagas.

Feisbuke sulaukęs padėkos iš Lietuvos policijos už pilietiškumą, B.Vanagas atrašė: "Ačiū už tarnybą".

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

T

Tas baubas neturi pinigu apsipirpt o vaidina baisiu gonsiku reikia reklamos

as

mento roza ir tvariaus negi nesimato?

Kas šuniui pakels uodega

Tik tokie save ir reklamuoja dėl populiarumo ir piniginiu vienetų.Kai taip pasielgia ne lenktynininkas tai tyla.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS