Prasidėjo dalyvių registracija į Trakų pusmaratonio bėgimą | Diena.lt

PRASIDĖJO DALYVIŲ REGISTRACIJA Į TRAKŲ PUSMARATONIO BĖGIMĄ

  • 0

Prasidėjo dalyvių registracija į ketvirtą kartą organizuojamą tarptautinį Trakų pusmaratonį. Varžytis įvairiose bėgimo varžybų rungtyse ir tuo pačiu grožėtis įspūdingu senosios Lietuvos sostinės kraštovaizdžiu renginio dalyviai galės po penkių mėnesių – gegužės 8 dieną.

„Varžybos Trakuose tapo bėgimo entuziastų laukiamu ir mėgstamu renginiu, kurio tradicijos vis stipriau įsigali. Jau rudenį sulaukiame klausimų, kada bus galima registruotis. Prieš du metus pakeitėme Trakų pusmaratonio trasą, kuri tapo ne tik įdomesnė, greitesnė, bet ir itin tinka tiems, kurie nori pagerinti savo bėgimo rezultatus ar pasiekti naujų rekordų“, – sakė Trakų pusmaratonį organizuojančios asociacijos „Sporto renginiai“ direktorius Evaldas Martinka.

Būtent šiose tarptautinėse varžybose dalyviai įprastai pradeda didžiųjų vasaros bėgimų sezoną. Tradiciniu tapęs renginys jau kelis metus pritraukia po kelis tūkstančius Lietuvos ir užsienio sportininkų bei bėgimo entuziastų. EUROVAISTINĖS Trakų pusmaratonyje noriai dalyvauja ir geriausi Lietuvos bėgikai.

Prieš metus į Trakų pusmaratonį susirinko beveik visi stipriausi šalies lengvaatlečiai. Vyrų grupėje varžėsi Lietuvos bėgimo lyderiai Justinas Beržanskis, Valdas Dopolskas, Remigijus Kančys, Mindaugas Viršilas.

Pusmaratonio rungtyje moterų kategorijoje laimėjo Rasa Drazdauskaitė, 10,5 km distancijoje – Vaida Žūsinaitė.

Ištvermingiausiems Lietuvos bėgikams konkurenciją sudarė užsienio šalių sportininkai – prieš metus sulaukta dalyvių paraiškų iš 20 valstybių, tarp kurių ne tik kaimynai lenkai ar baltarusiai, bet ir bėgikai iš Kinijos, Portugalijos, Turkijos, Vietnamo, JAV, Ispanijos ir kitų valstybių. Trakų pusmaratonio pirmosios vietos laimėjimą vyrų kategorijoje jau kelis metus išsiveža Baltarusijos bėgikai.

Pirmą kartą 2013 m. suorganizuotas Trakų pusmaratonis atgaivino bėgimo tradicijas senojoje Lietuvos sostinėje, taip pat palaipsniui keičia vietinių gyventojų suvokimą apie laisvalaikio veiklas. Mieste atsiranda vis daugiau sportuojančių, bėgiojančių gyventojų, žmonės dažniau renkasi aktyvius laisvalaikio leidimo būdus, o vasaros pradžioje rengiamose varžybose kiekvienais metais dalyvauja vis daugiau jaunosios kartos atstovų.

Išbandyti savo jėgas ir registruotis galima į šias EUROVAISTINĖS Trakų pusmaratonio distancijas: pusės maratono (21 km), 10,5 km, 5 km ir 1 km bėgimo, 1 km komandinę (šeimų) rungtis. Renginyje laukiami ir šiaurietiškojo ėjimo entuziastai, kurie gali dalyvauti 10,5 km ir 5 km rungtyse.

"Eurovaistinės" Trakų pusmaratonio dalyviai bėgdami galės mėgautis puikiais vaizdais, kadangi didžioji trasos dalis bus nusidriekusi palei ežerą su nuostabaus grožio Trakų pilies peizažu fone. Pusmaratonio rungties bėgikai turės įveikti du trasos ratus, 10,5 km – vieną.

Pusės maratono bėgimo organizatoriai į renginį kviečia registruotis jau dabar. Anksčiau užsiregistravusiems taikomas mažesnis dalyvavimo mokestis, taip pat lieka daugiau laiko treniruotis ir tinkamai pasiruošti pasirinktai varžybų rungčiai.

Į visas Trakų pusmaratonio rungtis reikalinga išankstinė registracija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS