Prašo ištiesti pagalbos ranką: mirus Vilniaus simboliu vadintai Rožytei, be namų liko 10 kačių | Diena.lt

PRAŠO IŠTIESTI PAGALBOS RANKĄ: MIRUS VILNIAUS SIMBOLIU VADINTAI ROŽYTEI, BE NAMŲ LIKO 10 KAČIŲ

  • 0

Savaitgalį pranešta apie vilniečiams ir sostinės svečiams puikiai pažįstamos Vidos Gumbytės, vadintos Rožyte, mirtį. Ši netektis palietė ne tik vilniečių širdis, bet ir dešimt keturkojų, kurie po Rožytės mirties neteko namų.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė-Pliuskė socialiniame tinkle „Facebook“ kreipėsi į visuomenę su prašymu ištiesti pagalbos ranką.

„Rožytei mirus, ne tik Vilnius liko be vieno savo „simbolių“, bet ir jos dešimt katyčių be namų. Tad jei kas nors galite priglausti dalelę jos į savo namus, kreipkitės į VšĮ „Keturkojis draugas“. Katės sterilizuotos ir skiepytos, globos laukia veterinarijos gydyklos stacionare. Kreiptis 86 719 9574“, – rašoma socialiniame tinkle.

Ją, didelę keistuolę, nepiktą, ryškią, ypatingą prisimins net Lietuvos turistai.

Vilniaus simboliu vadinta Rožytė amžinojo poilsio atgulė rugsėjo 4-ąją. „Pustakiemio kapinėse kaišiadoriečiai šiandien palaidojo visoje Lietuvoje garsią Rožytę. Ilsėkis ramybėje, išvargusi nelengvą Dievulio skirtą dalią“, – feisbuke šeštadienį paskelbė Vilniaus simboliu vadintos V. Gumbytės kraštietė, kariuomenės folkloro ansamblio vadovė Laima Purlienė.

„Jos neįsiminti nebuvo galima. Aš neturiu jos nuotraukų, kurias būčiau pati padariusi, nors a. a. Vida ne kartą mane buvo užkalbinusi. Ją, didelę keistuolę, nepiktą, ryškią, ypatingą prisimins net Lietuvos turistai. Ji nieko blogo nedarė, tik savo ypatingais apdarais tuoj pat atkreipdavo dėmesį. Ji turėjo labai stiprų ir gražų balsą, galėjo būti puikiausia dainininkė. Nėra visų mūsų Rožytės. Nežinome, kaip ir kas ją palydės, ar nuoširdžiai pasimels už jos vėlę, bet visiems aišku, kad niekas, kas kada nors buvo šalia jos, niekada neužmirš. Palydėkime gražiausiomis mintimis, sukalbėkime maldelę. Sudie, Vida Gumbyte, spalvingoji Kaišiadorių krašto dukra“, – rašė L. Purlienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS