Prezidentūros kiemelyje rengiamas Žaliųjų idėjų festivalis | Diena.lt

PREZIDENTŪROS KIEMELYJE RENGIAMAS ŽALIŲJŲ IDĖJŲ FESTIVALIS

  • 1

Prezidentūros kiemelyje Vilniuje trečiadienį rengiamas Žaliųjų idėjų festivalis.

Ketvirtus metus iš eilės Prezidentūros vidiniame kieme ir istoriniame parke vyks Žaliųjų idėjų mugė, kur 25 skirtingos organizacijos pristatys savo idėjas.

Festivalyje dalyvaujančios organizacijos supažindins su Lietuvos saugomomis teritorijomis, pristatys modernius medelių auginimo būdus, pakvies sužaisti atliekų krepšinį, atkreips dėmesį į kasdien dėl vartojimo didėjančią aplinkos taršą, pranešė Prezidentūra.

Festivalyje vyks dirbtuvės, kuriose bus galima pasigaminti veikiančią vėjo jėgainę, tvariomis priemonėmis susikurti dovanų maišelį.

Prezidentūros parke bus vedama pamoka „Kaip nesuvalgyti planetos?“, per kurią viešosios įstaigos „Gyvi Gali“ nariai papasakos apie jaunų žmonių iniciatyvas, padedančias populiarinti globalius tvarios mitybos sprendimus, pasidalys nesudėtingais būdais, leidžiančiais šias idėjas pritaikyti savo ir mokyklų bendruomenių kasdieniame gyvenime.

Taip pat vyks Fizinių ir technologijos mokslų centro pamoka „Ką reiškia būti mokslininku?“, per ją organizatoriai papasakos apie žaliąsias technologijas, kurias plėtoja Lietuvos mokslininkai.

Popiet 8–11 klasių moksleiviai pasitikrins savo aplinkosaugos žinias protmūšyje.

Renginyje taip pat vyks aplinkosaugos iniciatyvos „Kita forma“ organizuoto konkurso „Gamtos herojai‘24“ apdovanojimai. Nugalėtojai bus paskelbti keturiose kategorijose: Metų nevyriausybinė organizacija/iniciatyva; Metų aplinkosaugos ugdymo įstaiga; Metų ekologiškiausias pedagogas; Metų aplinkai draugiškiausias mokinys/studentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai

Daba ten rinksis visą kolchozo žaliųjų šunauja su rusofašistijos kniaginios prunskevnos piziuku

SUSIJUSIOS NAUJIENOS