Prie budinčių vaistinių – ilgos eilės: ar tikrai reikia drausti dirbti per šventes? | Diena.lt

PRIE BUDINČIŲ VAISTINIŲ – ILGOS EILĖS: AR TIKRAI REIKIA DRAUSTI DIRBTI PER ŠVENTES?

  • 22

32. Tiek žmonių eilėje prie budinčios vaistinės pirmąją Kalėdų dieną suskaičiavo vienas tautietis.

Vilniuje, Žirmūnuose, prie budinčios vaistinės tokia ilga eilė nusidriekė apie 13.30 val. 

„Nuotrauką galima išsaugoti ateityje kilsiančioms diskusijoms dėl draudimų dirbti savaitgaliais ir per šventes“, – rašė nuotraukos, kuria buvo pasidalinta feisbuke, autorius Andrius B.

Vieni internautai rašė, kad nedarbas švenčių metu yra puiki idėja, kiti tuo tarpu piktinosi dėl kylančių nepatogumų.

Vaistininkai ne kartą yra teigę, kad per pačias šventes ar iškart po jų padaugėja klientų, kurie perka virškinimą gerinančius preparatus.

„Kai pradedi maišyti silkę su aguonpieniu, konservuotus žirnelius su kelmučiais (tikėkimės, kad tai kelmučiai, o ne šungrybiai) ir viską užgeri spanguolių kisielium, tai būtų keista, kad tokios eilės nebūtų. O taip, aktyvuota anglis išgelbės pasaulį“, – greičiausiai savo patirtimi po nuotrauka dalijosi kitas internautas.

Primename, kad pirmąją Kalėdų dieną, gruodžio 25-ąją, nedirbo nė vienas iš didžiųjų prekybos centrų.

Kai kurios parduotuvės nedirbs ir sausio 1 dieną.

Nuo sausio 1 dienos bus leidžiama tam tikrus nereceptinius vaistus parduoti ne tik vaistinėse, bet ir kitose mažmeninės prekybos vietose, pavyzdžiui, prekybos centruose, parduotuvėse ar degalinėse.

SAM nuotr.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

...

Ne visi vienu metu tas Kalėdas švenčia, o kur dar musulmonai - pas mus NĖRA valstybinės religijos, tai ir NEGALIMA versti visų tomis pačiomis šventėmis nedirbt, tai turi būt žmogaus laisvas pasirinkimas.

Anonimas

Nenormalumas yra drausti dirbti per sventes. Suauge zmones turi jausit atsakomybe ir svente nesvente dirbti pagal grafika. Kas is viso per mada prisigalvoti svenciu visokiu, kad nereiktu dirbti? Nu nesamone kazkokia. Grafikas turi buti normalus visiems metams darbo sudarytas, uztikrinant, kad absoliuciai visi darbuotojai turetu galimybes pailseti, o ne dirbti kaip arkliai, o per sventes jau privaleti paimt atostogas del pervargimo. Ir kokios tada sventes? Nesamone su tais darbo dienu mazinimais. Uzsieny jau prisidirbo nesamoniu, kad parduotuves dirba tik tuo metu, kai ir visi kiti zmones dirba. Nu kur logika? O tai kada dirbantiems apsipirkti? Susitvarkyti reikalus bankuose? Tada imti atostogas, kad galetu apsipirkt? Atostogos turi buti skiriamso visu metu eigoje ir privalomos, darbuotojai turi rupintis savo sveikata ir darbdaviai privalo ta pilnai uztikrinti, o ne atlakbineti zmones nuo atostogu visus metus del to, kad yra daug darbp. Vadinasi darbas neteisingai organizuojamas

Sigitas

Nei 24,25 nei 26 nei rytoj neisiu į parduotuvę. 13 žmonių prie Kūčių stalo 10 per Kalėdas ir nieko nepritrukau. Laikas išmokti savimi pasirūpinti bent trijoms paroms. Ir atraskite kitokių pramogų, o ne tik prekybos centre sėdėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS