Prie Vilniaus klinikinės ligoninės atsiras daugiaaukštės automobilių aikštelės | Diena.lt

PRIE VILNIAUS KLINIKINĖS LIGONINĖS ATSIRAS DAUGIAAUKŠTĖS AUTOMOBILIŲ AIKŠTELĖS

Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino planus įrengti daugiaaukštes automobilių stovėjimo aikšteles prie sostinės klinikinės ligoninės – planuojama, kad jas statys koncesininkai.

Vilniaus savivaldybės taryba šią savaitę ėmėsi svarstyti siūlymą, kad teritorija Antakalnio mikrorajone būtų perduota 15 metų, iš jų trejus metus būtų tvarkoma pati infrastruktūra.

Automobilių stovėjimas lankytojams čia taptų mokamas. Iš viso numatyta įrengti mažiausiai 1300 stovėjimo vietų, beveik pusė būtų skirta darbuotojams.

Planuojama, kad būsimi koncesininikai į aikšteles investuotų beveik 7 mln. eurų be pridėtinės vertės mokesčio, o planuojamos pajamos būtų 0,9–1 mln. eurų per metus, svarstoma, kad savivaldybė galėtų pretenduoti į 30–140 tūkst. eurų viršpelnį.

Viešosios ir privačios partnerystės skyriaus vedėja Agnė Šataitė teigė, kad idėja atsirado dėl to, jog prie klinikinės ligoninės šiuo metu trūksta stovėjimo vietų, automobiliai čia paliekami chaotiškai, taip trikdomas specialaus transporto judėjimas.

Projekto tikslas – užtikrinti poliklinikos ir ligoninės pacientams geresnį paslaugų pasiekiamumą.

Be to, reikėtų griauti ir kai kuriuos avarinės būklės pastatus – vietoj jų būtų įpareigojama pastatyti naujas 1000 kv. metrų pagalbines patalpas sandėliavimui, autopsijai ir kt. Šių patalpų statyba ir išlaikymas savivaldybei kainuotų apie 300 tūkst. eurų per metus.

„Projekto tikslas – užtikrinti poliklinikos ir ligoninės pacientams geresnį paslaugų pasiekiamumą, gerinti sveikatos priežiūros paslaugų kokybę (...). Jeigu savivaldybė projektą įgyvendintų savo lėšomis, tai mums kainuotų apie 10 mln. eurų per 15 metų“, – sakė ji.

Pasak A. Šataitės, perdavus aikšteles verslui, numatyta suteikti galimybę nemokamai išlaipinti pacientus.

Sutartį planuojama pasirašyti kiek mažiau nei po metų. Planuojama, kad aikštelėmis galėtų naudotis ir gretimos Šv. Roko slaugos ligoninės pacientai ar jų lankytojai, o už nustatytą mėnesinį mokestį – ir aplinkiniai gyventojai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS