Programa „50 ir 50“ keičia Vilnių: remontuojama 19 gatvių ir 6 km žvyrkelių | Diena.lt

PROGRAMA „50 IR 50“ KEIČIA VILNIŲ: REMONTUOJAMA 19 GATVIŲ IR 6 KM ŽVYRKELIŲ

  • 1

Sostinės savivaldybės inicijuota programa „50 ir 50“, kai gyventojai kartu su savivaldybės parama perpus finansuoja atokesnių miesto ir sodų gatvių remontą, įsibėgėjo.

Šiemet partnerystės būdu bus suremontuota net kelios dešimtys gatvių bei 6 km žvyrkelių.  Programai skirta 100 tūkst. eurų daugiau nei pernai – net  350 tūkst. eurų, informavo Vilniaus savivaldybė.

Šiandien vilniečiai gyvenantys J. Franko, Juodvarnių sodų 13-oje, Rokantiškių sodų, Kryžiokų sodų 8 -oje, 9-oje, Gurių sodų 27-oje ir Z. Gulevič gatvėse į namus jau važiuoja asfaltuotomis gatvėmis. Pasinaudoję savivaldybės programa „50 ir 50“, gyventojai įsirengė naują asfalto dangą dešimtyje gatvių ar jų atkarpų, kurių bendras ilgis siekia daugiau kaip 2 kilometrus.

Patys iniciatyviausi buvo Antakalnio, Verkių, Žirmūnų, Naujininkų, Rasų ir Naujosios Vilnios rajonų gyventojai. 

„Džiaugiuosi, kad kasmet atsiranda iniciatyvių vilniečių, kurie imasi tvarkyti savo gyvenamąją aplinką, perpus  prisidėdami prie savivaldybės skiriamos paramos remontui.  Dažniausiai vilniečiai  renkasi  kelio  remontą, apšvietimo arba viešos erdvės infrastruktūros atnaujinimą. Per trejus programos metus taip pavyko sutvarkyti apie 15 km gatvių,  atnaujinti apšvietimą 19 gatvių, įrengiant naujus 560 LED šviestuvus“, – sako Vilniaus mero pavaduotojas Vytautas Mitalas. 

Iki metų pabaigos savivaldybė bendrijoms, kurios pasinaudojo savivaldybės teikiama 50 proc. parama, taip pat paklos asfalto dangą dar daugiau nei dešimtyje gatvių ar jų atkarpų Bendoriu-Karališkių, Pupojų sodų 5-oje, Juodvarnių sodų 9-oje, Kalvų sodų 4-oje, Griežlių, Ivaniškių sodų, Eišiškių sodų 16-oje, K. Rusecko ir Lentvario gatvės atkarpoje. Tokiu būdu aktyvių vilniečių ir miesto dėka bus sutvarkyta dar apie 6 km žvyrkelių. Nemažai gyventojų pasirinko savivaldybės siūlomą programą 50 ir 50 ir įsirengė gatvių apšvietimą. Apšviestomis gatvėmis jau džiaugiasi Sakalaičių sodų 4-osios, 5-osios, 6-osios, 7-osios ir 8-osios, J. Franko, Kelmijos sodų 1-osios, 5-osios, 6-osios, 8-osios, 9-osios gyventojai, o iki metų pabaigos planuojama apšvietimą įrengti ir Paeglinės sodų 8-osios, 9-osios, 10-osios,  Pupojų sodų 5-osios, 2-osios, Grūdų sodų ir kitose gatvėse. Šiemet planuojama atnaujinti 250 LED šviestuvų.

Pasak Gurių sodų 27-osios bendrijos pirmininko Simono Vaškevičiaus, prieš pusantrų metų dvi „Riešuto“ ir „Berželio“ sodų bendrijos pasirengė gatvės techninį projektą, o savivaldybė pakloto naują asfalto dangą.

„Džiaugiamės, kad nuo pat pradžių sostinės savivaldybė tapo šių dviejų bendrijų partnere gyventojams nusprendus įgyvendinti projektą. Šį pavasarį susitvarkėme gatvę, pasinaudodami savivaldybės teikiama parama 50 ir 50. Ir toliau tikimės tokio sėkmingo bendradarbiavimo, bendromis jėgomis modernizuodami  Pavilnio infrastruktūrą“, – džiaugėsi bendrijos primininkas. 

Savivaldybė per pastaruosius ketverius metus išasfaltavo apie 200 km gatvių, sutvarkė daugiau kaip 1000 įvažiavimų į kiemus, paklojo apie 70 km naujų šaligatvių ir šiais metais suplanavusi pagerinti gyvenamąją aplinką dar daugiau, rašoma savivaldybės pranešime.

Norintys pasinaudoti savivaldybės programa 50 ir 50, turi pateikti paraišką, kurią įvertinę specialistai įrašo į planuojamų rekonstruoti objektų sąrašą, o gyventojai per 6 mėnesius privalo pasirašyti darbų atlikimo sutartį, kuria įsipareigoja savo lėšomis parengti gatvės rekonstravimo darbų projektą ir Savivaldybės parinktam rangovui sumokėti ne mažiau kaip 50 proc. darbų kainos. Šią kainą sudaro statybos (gatvės pagrindų įrengimo, lietaus vandens nuvedimo ir asfaltavimo) darbų, geodezinės nuotraukos ir statinio kadastrinių matavimų kaina. Kol Vyriausybė nėra patvirtinusi sodininkų bendrijų gatvių perėmimo savivaldybės žinion tvarkos, Vilniaus miesto savivaldybė 50 ir 50 programos sodininkų bendrijoms taikyti negali.

GALERIJA

  • Programa „50 ir 50“ keičia Vilnių: remontuojama 19 gatvių ir 6 km žvyrkelių
  • Programa „50 ir 50“ keičia Vilnių: remontuojama 19 gatvių ir 6 km žvyrkelių
  • Programa „50 ir 50“ keičia Vilnių: remontuojama 19 gatvių ir 6 km žvyrkelių
  • Programa „50 ir 50“ keičia Vilnių: remontuojama 19 gatvių ir 6 km žvyrkelių
  • Programa „50 ir 50“ keičia Vilnių: remontuojama 19 gatvių ir 6 km žvyrkelių
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

uhu

o miesto centre duobeti suaizeje saligatviai desimtmeciais pupso,mat pinigu nera...o sodu keliukams uzmiestyje pinigu jura...kaip visuomet visuomeniniams poreikiams pinigu nera,pinigu yra tik zuliku poreikiams...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS