Prokurorams nepavyko areštuoti 20,6 mln. eurų vertės „City Service“ turto | Diena.lt

PROKURORAMS NEPAVYKO AREŠTUOTI 20,6 MLN. EURŲ VERTĖS „CITY SERVICE“ TURTO

Prokurorams nepavyko areštuoti 20,592 mln. eurų vertės koncerno „Icor“ valdomos nekilnojamojo turto priežiūros įmonės „City Service“ turto.

Vilniaus apygardos teismas balandžio 19 dieną atmetė viešąjį interesą ginančio Generalinės prokuratūros prokuroro bei Vilniaus miesto savivaldybės administracijos prašymą pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones.

„Nors nagrinėjamu atveju ieškovai tikėtinai pagrindžia savo ieškinio reikalavimą bei ieškinio suma yra pakankamai didelė, tačiau vien šios aplinkybės pačios savaime negali sudaryti pagrindo taikyti laikinąsias apsaugos priemones, nes ieškovai nenurodė pagrįstų motyvų ir nepateikė įrodymų, kurie patvirtintų būtinumą taikyti „City Service“ atžvilgiu laikinąsias apsaugos priemones“, - rašoma teismo nutartyje.

Padarius 20,6 mln. eurų nuostolių Vilniaus biudžetui teisėsauga 2014 metų liepą pareiškė įtarimus savivaldybės administracijai ir „Icor“ kontroliuojamai nekilnojamojo turto priežiūros bendrovei „City Service“, kuri nuo 2002 metų perėmė Vilniaus lopšelių, darželių, mokyklų, šilumos ūkio priežiūrą.

Ikiteisminį tyrimą atlikusi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) įtaria, kad nuostoliai susidarė Vilniaus savivaldybei perkant šilumos energiją iš „City Service“. Pasak tyrėjų, nuo 2002 metų, kai buvo pasirašyta sutartis, Vilniaus lopšelių, darželių, mokyklų, gimnazijų šilumos ūkio priežiūrą perėmus „City Service“, savivaldybė su įmone atsiskaitė pagal formulę, į kurią įtrauktos ir šilumos bei karšto vandens tiekimo paslaugos.

Vilniaus savivaldybės ir „City Service“ 2010 metų lapkritį pasirašė trejų metų 35,3 mln. eurų vertės sutartį prižiūrėti Vilniaus darželių bei mokyklų pastatus priežiūros bei tiekti šilumą ir karštą vandenį.

Minėtas tyrimas yra didelio tyrimo, susijusio su piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir didelės vertės svetimo turto iššvaistymu, dalis. Dar 2012 metais prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą, įtarus „Vilniaus energijos“ vadovus leidus „Bionovus“ pelnytis iš biokuro pardavimų. Įtariama, kad „Vilniaus energija“, įsigydama kurą, paslaugas ir kitas prekes, sąnaudas įtraukė į šilumos kainą. Skaičiuojama, kad „Bionovus“ 2007–2011 metais vien iš pardavimų „Vilniaus energijai“ gavo daugiau nei 15,3 mln. eurų grynojo pelno.

Teismas šiuo metu nagrinėja bylą, kurioje kaltinimai pateikti buvusiam „Vilniaus energijos“ valdybos pirmininkui Jeanui Sacrestui (Žanui Sakrestui) ir kitiems jos vadovams. FNTT įtaria, kad neteisėtai manipuliuojant dujų įsigijimo kainomis, „Vilniaus energijai“ ir „Litesko“ bei šilumos vartotojams buvo padaryta daugiau nei 2,9 mln. eurų žala, iš jų didžioji dalis - tuometinei „Dalkia“ (dabar „Veolia“) bendrovei. Byloje kaltinamai pateikti vienam A.Janukoniui, J.Sacreste'ui ir L.Samuoliui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaunietis

Iš Kauno atėjo metas varyti lauk UAB Būsto valda ,Rubikona,Civinyti servisus.Reketuoja 18 metų Kauno miesto privačių butų ,namų savininkus.Jų veikla nelegali,nes neturi sutarčių su privačių butų savininkais.Visos paslaugos teikiamos pagal raštiškas sutartis o jie veikia reketo principu.Sąskaitas suformave kompiuterių ,spauzdina ir siunčia kiekvieną mėnesį savo išlakymui.Kas šie vyrukai,jie ne vaikai privačių butų savininkų,kad privalo juos išlaikyti ir mokėti jiems kiekvieną mėnesį.Specialistai yra samdomi tada kada jie yra reikalingi o ne kiekvieną mėnesį moki ir išlaikai.Kada bus padaryta tvarka teisininkų?

URGIS

"RUBIKONO " mafija neiveikiama ! Apraizge visa LIETUVA .

kestas

.jokia paslaptis gi kad lietuvos teiseju klane dirba dar sssr teisejai,tai jiems giminystes,draugu,artimuju rysiai l.svarbus,tai ir ju sprendimai buna pagal principa ranka ranka plauna...priimami.Kazkokia nelieciama kasta teisejai,bet ten pilna tokiu,kuriems teisingumas paskutinej vietoj...nieko naujo per 27metus...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS