Protestas: nuo Gariūnų pajudėjo „sunkvežimių važiuotynės“ – išvardijo, ko siekia | Diena.lt

PROTESTAS: NUO GARIŪNŲ PAJUDĖJO „SUNKVEŽIMIŲ VAŽIUOTYNĖS“ – IŠVARDIJO, KO SIEKIA

Pirmadienį nuo Gariūnų sostinės centro link pajudėjo vadinamosios „sunkvežimių važiuotynės“. Protesto akcija, prasidėjusi 15 valandą, nebuvo gausi.

Vieno iš organizatoriaus teigimu, važiuotynėse dalyvavo apie 20 lengvųjų automobilių. Protestuotojai ant automobilių yra užsikabinę Kanados vėliavas bei Lietuvos valstybinius simbolius.

Organizatorių teigimu, šiuo protestu kovojantys už žmonių teisę rinktis dėl savo laisvės siekia sustabdyti, anot jų, vykstantį Konstitucijos laužymą bei antivalstybinę politiką. Tarp organizatorių tikslų minima ir laisvė verslui bei teisė išsaugoti sąžinės laisvę ir kultūrinės tradicijas.

Protesto akcijos dalyviai tęsė savo kelionę – važiavo aplink Seimą, Gedimino prospektu, pro Prezidentūrą bei važinėjo ratu aplink Vilniaus centrą. Kai kurie akcijos dalyviai nuvažiavo link prekybos centro „Akropolis“ ir ten baigė savo kelionę.

Blokuoti kelio ar kitaip sukelti chaoso Vilniaus eisme protestuojams nepavyko. Galiausiai iš maždaug 10-20 protesto dalyvių mašinų, buvusių Vilniaus centre, nebeliko nei vienos.

Vasario 7-ąją didžiojoje dalyje Europos valstybių sostinių organizuojamas „Laisvės konvojus“, taip siekiant palaikyti „Laisvės konvojų“, vykstantį Kanadoje. Europietiško „Laisvės konvojaus“ organizatoriai po vasario 7 d. akcijos planuoja koordinuotis visoje Europoje ir vasario 14-ąją protestuoti Briuselyje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (51)

Jurga

Pritariu Danutei,Lietuva dar ilgai vargs, nes zombių čia daug...beje žurnalistai vėl susimovė...prie Akropolio konvojaus dalyviai važiavo pirmiausia apsitarti,o jau tada važinėjo po Vilnių...

Anonimas

Durneliai organizatoriai ,paklauskit Kanadiečio kur tokia yra Lietuva ir niekas neatsakys ,išskyrus ten gyvenančio lietuvio . Iš kur pas mus atsiranda vis naujų bukapročių ,gal išties vakcina paveikė žmonių smegenis

Pagarba

Ačiū jums
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS