R. Požėla: jeigu ne pareigūnų pasiruošimas, galėjo pasikartoti riaušių scenarijus | Diena.lt

R. POŽĖLA: JEIGU NE PAREIGŪNŲ PASIRUOŠIMAS, GALĖJO PASIKARTOTI RIAUŠIŲ SCENARIJUS

  • 15

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla neatmeta galimybės, kad pareigūnams neužkirtus kelio nuo Katedros aikštės link Seimo einančiai mitinguotojų miniai, būtų pasikartojęs rugpjūčio 10 d. riaušių scenarijus.

„Manyčiau, kad mūsų pasirengimas, tos priemonės tikrai buvo reikalingos. Matyt, jeigu ne tas pasirengimas, tai labai tikėtina, galbūt būtume turėję panašų scenarijų, kaip buvo prieš mėnesį laiko“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė R. Požėla.

Policijos generalinio komisaro teigimu, policininkams prie Lukiškių aikštės teko panaudoti specialiąsias priemones, siekiant užkirsti galimus tolesnius pažeidimus.

„Matėme, renginiui baigiantis, turbūt apie kelis šimtus asmenų patraukė link Seimo, skanduodami tam tikrus šūkius, kurių esminis buvo „Seimą lauk“. Mums teko imtis taktinių priemonių, tuos asmenis stabdyti ne Seimo prieigose, o kitose miesto gatvėse, kad jie nepatektų prie Seimo“, – aiškino R. Požėla.

Vilmanto Raupelio nuotr.

S. Gagas: pareigūnai sulaikė 20 asmenų

Savo ruožtu Vilniaus policijos viršininkas Saulius Gagas informavo apie penktadienį policijos fiksuotus pažeidimus sostinėje vykusio mitingo metu. Jo teigimu, didžiąją nusižengimų dalį sudarė administraciniai nusižengimai, susiję su netinkamu autotransporto priemonių disponavimu. Tačiau, jo teigimu, fiksuoti ir saviizoliacijos pažeidimai taip pat sučiupti asmenys, turėję narkotinių medžiagų. Iš viso, pažymėjo S. Gagas, dienos metu sulaikyta 20 asmenų.

Dalis mitinguotojų iš Katedros aikštės patraukė link Seimo

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Policijos pareigūnai dirbo postuose, keliuose vedančiuose į Vilnių. Darbo šiuose postuose metu policijos pareigūnai nustatė 35 administracinius nusižengimus. Nusižengimai yra tokie, kaip saugos diržų nesegėjimas, transporto priemonės be atliktos techninės apžiūros, nepadraustos privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu arba pasitaikė ir tokių atveju, kur asmenys vyko į mitingą, tačiau neturėjo teisės tą daryti – privalėjo būti saviizoliaciojoje. Dviem asmenims buvo surašyti protokolai“, – žurnalistams sakė S. Gagas.

„Dienos eigoje policijos pareigūnai sulaikė 20 asmenų, 19 asmenų už Administracinių nusižengimų kodekso pažeidimus, vienas asmuo už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis“, – teigė jis.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Vilniaus policijos viršininkas pažymėjo, kad priešingai nei teigta socialiniuose tinkluose, pareigūnai transporto priemonių, vykusių į mitingą, neapgręžė.

„Dar kartą paneigiu informaciją, pasirodžiusią, kad policijos pareigūnai apgręžinėjo transporto priemones ir neleido vykti į mitingą Vilniuje. Tokių atvejų policijos pareigūnai nefiksavo ir jų nebuvo“, – sakė S. Gagas.

ELTA primena, kad penktadienį pasibaigus Šeimų sąjūdžio mitingui Katedros aikštėje, protestuotojai Gedimino prospektu patraukė link parlamento, nors tokiai eisenai leidimas išduotas nebuvo.

Pagal dabartinę situaciją, policijos atstovo teigimu, situacija stabilizavosi, tačiau pareigūnai prie Seimo ketina budėti per naktį.

Mitinguotojams kelias užkirstas prie Lukiškių aikštės

Pasibaigus renginiui Katedros aikštėje, pareigūnų pajėgos Lukiškių aikštėje užkirto kelią namo neišsiskirsčiusiems mitinguotojams. Jiems užtvėrus važiuojamąją kelio dalį, pareigūnai juos šiek tiek nustūmė.

Dalis mitinguotojų susirinko prie Seimo

Nepaisant renginio organizatorių tvirtinimų, kad eitynės nebus organizuojamos ir mitingas prie Seimo nevyks, dalis protestavusių asmenų Katedros aikštėje susirinko prie parlamento. Policijai užtvėrus Gedimino prospektą ties Lukiškių aikšte, dalis protestuotojų link Seimo patraukė kitomis gatvėmis.

Žmonės sustojo prie ištiestos tvoros prie Seimo, situaciją stebi policija su spec. priemonėmis, kol kas neramumų nekyla.

Žmonių prie Seimo vis mažiau, darbą baigia ir kai kurie pareigūnai

Prie Seimo susirinkusius žmones nebelaukti vakaro paragino keli į vietą atėję Šeimų sąjūdžio atstovai, tarp kurių buvo ir Raimondas Grinevičius. Dar kelioms grupelėms žmonių išėjus, prie Seimo rūmų savo darbą baigė ir kai kurie pavieniai policijos pareigūnai. Juos mitinguoti pasilikusi minios dalis palydėjo plojimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

pid.er.astai mentai Renatas Požėla ir Saulius Gagas

pid.er.astai mentai Renatas Požėla ir Saulius Gagas

Malaciai

Pagarba pareigunams tvarkant patvorinius.

Kunigas

Pasiute sunis tik nekaltus zmones moka lupti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS