VRK pradeda tyrimą dėl Vilniaus mero R. Šimašiaus papirkimo | Diena.lt

VRK PRADEDA TYRIMĄ DĖL VILNIAUS MERO R. ŠIMAŠIAUS PAPIRKIMO

  • 2

Gavusi Seimo nario socialdemokrato Juliaus Sabatausko kreipimąsi, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nusprendė pradėti tyrimą, kuriuo bus siekiama išsiaiškinti, ar Remigijus Šimašius pažeidė Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymą, kuriuo draudžiami susitarimai su aukotojais ir išrinktų politikų atsidėkojimas rėmėjams.

„Šiandieninis VRK sprendimas džiugina: juo komisija pademonstravo turinti stuburą – ir kad gali imtis ne tik tiražų ar tinkamo reklamos žymėjimo patikrų, bet ir kur kas sudėtingesnių atvejų, kai įžvelgiama galima korupcija. Ledai pajudėjo. Akivaizdu, kad tyrimas nebus paprastas, tad tikiuosi, kad komisija į šį atvejį žiūrės rimtai ir principingai“, – sako Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys, Seimo pirmininkės pavaduotojas J. Sabatauskas.

Parlamentarui įtarimų kelia Vilniaus mero, Laisvės partijos pirmininkės pavaduotojo R. Šimašiaus rinkimų kampanijos finansavimo reikalai. Remdamasis vieša informacija, J. Sabatauskas paprašė pradėti kelių susijusių asmenų baudžiamąjį persekiojimą: dėl galimo politiko papirkimo prašoma tirti R. Šimašiaus sutuoktinės, architektės Gilmos Teodoros Gylytės, ir jos pusbrolio, verslininko Benedikto Gylio, veiksmus.

Naujoji mero sutuoktinė G. T. Gylytė mėgaujasi išskirtine sėkme Vilniaus miesto savivaldybės administracijos ir su ja susijusių įstaigų viešuosiuose pirkimuose.

J. Sabatausko kreipimesi nurodoma, kad B. Gylys, giminystės ryšiais susijęs su G. T. Gylyte, 2018 m. gruodžio 19 d. paaukojo 7000 eurų R. Šimašiaus Vilniaus miesto mero rinkiminei kampanijai. Po minėtos aukos nepraėjus nė metams, R. Šimašiaus vadovaujama savivaldybė skyrė 44 500 eurų B. Gylio fondo projektui, o Vilniaus savivaldybės įmonė neatlygintinai pasirūpino projekto viešinimo paslaugomis.

Tada ir aukotojo pusseserės G. T. Gylytės įmonei ėmė nepaprastai sektis Vilniaus savivaldybės konkursuose.

„Mūsų skaičiavimais, bendra šios įmonės gauta finansinė nauda siekia ne mažiau nei 821 404,21 eurų“, – pažymi J. Sabatauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

suprask

dabar , kur čia lgbt ausytės kyšo ........... matyt nesutaria

ne pd'Rąstas \\\\\..../////

O kiek ped'klubas rėmė ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS