R. Šimašiaus komanda svarsto perimti vadovavimą Vilniaus švietimui | Diena.lt

R. ŠIMAŠIAUS KOMANDA SVARSTO PERIMTI VADOVAVIMĄ VILNIAUS ŠVIETIMUI

Perrinkto Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus komanda naujoje koalicijoje, nepaisant galimų partnerių ambicijų, sieks tiesiogiai vadovauti švietimui.

R. Šimašius trečiadienį žurnalistams sakė nenorintis prognozuoti, kiek užtruks koalicijos formavimas ir priminė, kad nenusileis dėl šešių kertinių principų, tarp kurių – nacionalinis stadionas.

„Vakar pradėjome derybų procesą, nenoriu ir nedrįstu prognozuoti pabaigos laiko, dar gražaus laiko turime. Mano noras – ne tik dėl postų kad būtų susiderėta, bet kad ir detalią programą turėtumėme“, – sakė jis.

Mero komanda antradienį pradėjo derybas dėl plačios, 41 iš 51 tarybos nario apimančios koalicijos su visomis politinėmis jėgomis, išskyrus Artūro Zuoko komandą.

Ambicijas išlaikyti vadovavimą švietimui rodo dabar koalicijoje dirbanti Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA–KŠS) ir rusų aljansas. Iki konservatorių pasitraukimo į opoziciją už šią sritį atsakingas buvo ir sąrašo lyderis Valdas Benkunskas. Jis deklaruoja, jog konservatoriai šįkart siektų vadovauti energetikos ir sveiko miesto sritims.

„Jei koalicija bus tarp 26 ir 30 narių, tai labai natūralu, kad apskritai mano komanda turėtų deleguoti du vicemerus, o ne vieną. Tada būtų daug sričių. Visa tai priklausys, kokio platumo bus kompozicija. Natūralu, kad švietimo sritis man yra viena iš prioritetinių, aš visą laiką ją pirmą įvardindavau“, – sakė R. Šimašius.

Pavaduotojų komanda – be L. Kvedaravičiaus

Jis užsimena, kad suderėjus dėl platesnės koalicijos, pareigų netektų dabartinis vicemeras Linas Kvedaravičius, atsakingas už miesto ūkį, plėtrą, atliekų sistemą, ir sportą.

Visos rinkimų kampanijos metu buvo akcentuojamas švietimas, tai yra labai svarbi Vilniaus miesto sudėtinė dalis. Be abejo, derybose tai įvardinta ir pažiūrėsime, kaip pavyks derėtis dėl šios srities.

„Jis išreiškė norą, kad jam galbūt reikėtų eiti į kitą karjerą, kad galbūt nebenorėtų būti vicemeru. Jei tektų labai labai įkalbinėti, gal įkalbėčiau, bet gal tikrai verta komandai persikrauti“, – aiškino R. Šimašius.

Pats L. Kvedaravičius taip pat tvirtina, kad jo buvimas ar nebuvimas vicemeru priklausys ir nuo to, ar mero liberalams atiteks švietimas.

„Visos rinkimų kampanijos metu buvo akcentuojamas švietimas, tai yra labai svarbi Vilniaus miesto sudėtinė dalis. Be abejo, derybose tai įvardinta ir pažiūrėsime, kaip pavyks derėtis dėl šios srities“, – BNS sakė L. Kvedaravičius.

Tuo metu R. Šimašius, kalbėdamas apie LLRA ir konservatorių, turinčių didžiausias po mero frakcijas, siekį deleguoti vicemerus, tvirtina, kad tai – vis dar derybų klausimas.

„Tikėtis gali visi visko, bet kai susitarsime, tai ir bus susitarta“, – sakė jis.

Vienas kertinių objektų – nacionalinis stadionas

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) atstovai, prieš savivaldos rinkimus aštriai kritikavę Nacionalinio stadiono projektą dėl, jų teigimu, neskaidrių procedūrų, toną švelnina ir pasiryžę nusileisti valdantiesiems, deklaruojantiems stadiono statybas tarp šešių svarbiausių prioritetų.

Šiuo metu procedūros dėl Nacionalinio stadiono sustabdytos antrojo konkurso dalyvio – Vilniaus nacionalinio stadiono prašymu teismui pritaikius laikinąsias apsaugos priemones. Projektas stringa ir dėl Vyriausybės noro perskirstyti stadionui numatytas europines lėšas.

R. Šimašius sako, kad dėl lėšų perskirstymo šiuo metu dar konsultuojamasi su Vyriausybe. Tuo metu teismo sprendimas, anot jo, reikš, ar projektas „toliau važiuoja, ar turės būti pertvarkomas“.

„Tikiuosi, kad teismas priims protingą sprendimą ir galėsime būtent su tokiu projektu, tokiu dizainu važiuoti. Kitas dalykas, ar Vyriausybė nepersigalvojo ir išlieka projekto partneriai. Aš tikiuosi, kad Vyriausybė savo įsipareigojimų laikysis. Mes žiūrime lanksčiai dėl europinių pinigų, jei Vyriausybė mano, kad reikia ne tam, o daugiau kitiems projektams skirti ir savivaldybė dėl to nenukenčia“, – tvirtino R. Šimašius.

R. Šimašius savaitgalį laimėjo mero rinkimus prieš A. Zuoką ir vadovaus sostinės savivaldybei dar vieną ketverių metų kadenciją. Rinkimuose jis dalyvavo su visuomeniniu komitetu „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“, iš viso turėsiančiu 18 mandatų taryboje.

Antra liko A. Zuoko koalicija „Laimingas vilnius“ su devyniais mandatais, su ja derybos nevedamos.

Į koaliciją taip pat svarsto jungtis devynis tarybos narius turėsianti TS–LKD, šešis politikus deleguosianti LLRA–KŠS, penkis mandatus iškovoję „darbiečiai“ ir tris atstovus turėsiantys „valstiečiai“.

Aiškesnių sprendimų derybose tikimasi kitą savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

uuo

uuo jai but vares su koncervais tai nieks uz ji nebut balsaves...jai dabar susdes su koncervais reiskesi apgavo rinkejus...

Nu jo

Kaip ir žadėjo - neužtruko. Pederastiją į mokyklas. Džiaukitės, kurie ir kurios balsavot už šį nukrypėlį.

Veronika

Jei konservatoriai eis į koaliciją su šimašiokais, niekada DAUGIAU UŽ JUOS NEBALSUOSIU. Ne tik aš, bet ir savo draugus ir gimines nušviesiu, kas yra toks išgama šimašius, nors visi jie ir taip žino ir nė vienas už jį nebalsavo. Na, bet kvailių netrūksta, kurie balsuoja už brendžio dėžučių , anot prezidentės "nevagiantį" atstovą. Prezidentę už tą pasakymą reiktų patraukt baudžiamojon atsakomybėn.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS