R. Šimašiaus naujos žmonos įmonė – penkių savivaldybės konkursų laimėtoja | Diena.lt

R. ŠIMAŠIAUS NAUJOS ŽMONOS ĮMONĖ – PENKIŲ SAVIVALDYBĖS KONKURSŲ LAIMĖTOJA

  • 23

Naujosios Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus gyvenimo draugės architektės Gilmos Teodoros Gylytės įmonė yra laimėjusi penkis savivaldybės skelbtus konkursus, rašo portalai 15min.lt. ir delfi.lt.

Bendrovė „Do architecs“, kurios viena akcininkių yra G. T. Gylytė, 2019-ųjų vasarį laimėjo 12,1 tūkst. eurų vertės išeities duomenų analizės ir schemos Aukštamiesčio vystymo strategijos rengimo konkursą, tų pačių metų rugsėjį įmonė laimėjo 730 tūkst. eurų vertės architektūros konkursą projektuoti Tolminkiemio gimnaziją Pilaitėje.

Pernai pavasarį savivaldybė kreipėsi į „Do architects“ ir įmonė balandį už 1 tūkst. eurų parengė laikinų ligoninių įrengimo projektą. Tą patį mėnesį bendrovė įsipareigojo už kiek daugiau nei 12 tūkst. eurų suprojektuoti poilsio įrenginius Naugarduko gatvėje.

Naujausią sutartį „Do architects“ ir Vilniaus savivaldybė pasirašė šių metų vasarį – už beveik 12 tūkst. eurų įmonė įsipareigojo atlikti Vilniaus miesto gatvių medžiagiškumo ir mažosios architektūros detalizacijų parengimo paslaugas.

R. Šimašiaus patarėjas Karolis Vaitkevičius 15min.lt tvirtino, kad viešųjų ir privačių interesų konfliktas negali kilti – meras santykius su G. T. Gylyte deklaravo Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK).

R. Šimašius savaitgalį paskelbė sumainęs žiedus su architekte G. T. Gylyte, bet pridūrė, kad parašus padės „kažkada po atostogų“.

Vilniaus meras sausį paskelbė išsiskyręs su tuometine žmona Agne Matulaite.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Viskas

Ajsku. Nieko naujo nepasake.visur taspats ranka ranka plauna.dagriso skaitytikiekviena diena kokia nors afera prasukama.jeigu paprastas zomgus taj butu senaj nubaustas

Švinius

Naugarduko gatvės poilsio įrenginių konceptas - tai dugnų dugnas. Su užpakaliu mergina karjera daro. Gražu. Tegyvuoja Tauragė !

kaunietis

kuri šypsenėlė idiotiškesnė?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS