R. Šimašius: akivaizdu, kad perėją juodai uždažę asmenys ne „Black lives matter“ turėjo omenyje | Diena.lt

R. ŠIMAŠIUS: AKIVAIZDU, KAD PERĖJĄ JUODAI UŽDAŽĘ ASMENYS NE „BLACK LIVES MATTER“ TURĖJO OMENYJE

Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigia, kad pirmadienio pavakarę vaivorykštės spalvų perėją uždažę asmenys pademonstravo, jog jiems nepriimtina savivaldybės žinutė, kuria raginama vienodai gerbti visus miesto gyventojus.

„Dėl perėjos vakar gavau žinią, kas įvyko – vaivorykštės perėja buvo uždažyta juodais dažais. Akivaizdu, kad žmonės ne „Black lives matter“ turėjo omenyje, bet jiems tiesiog nepatiko tai, kad mūsų signalas yra kviečiantis gerbti visus vilniečius vienodai“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo R. Šimašius.

Meras patikino, kad policija pradėjo tyrimą, kadangi savivaldybė patyrė nuostolių, o perėją reikės iš naujo nudažyti vaivorykštės spalvomis.

„Perėją mes nudažysime tomis spalvomis, kaip ir priklauso, kaip ir buvo, ir labai kviečiu visus gerbti vienas kitą“, – teigė sostinės meras, kartu paragindamas nesureikšminti pirmadienį įvykusio incidento.

Visokių žmonių turime visuomenėje, įskaitant ir tokius, kurie yra labai pikti. Pabandykime ir jiems atleisti.

„Visokių žmonių turime visuomenėje, įskaitant ir tokius, kurie yra labai pikti. Pabandykime ir jiems atleisti“, – sakė jis.

Visgi Vilniaus meras pažymėjo, kad vaizdo įraše užfiksuoti vaivorykštės spalvų vėliavą uždažantys asmenys yra žinomi ir, pasak jo, netrykštantys pagarba kiekvienam žmogui.

„Aš matau, kad tai žmonės, juos galima ir iš veidų pažinti, kuriems pagarba kiekvienam žmogui yra truputėlį svetima. Tai aš labai kviečiu gerbti kiekvieną žmogų, nebijoti to, kad mes esame labai įvairūs. Ir aš labai tikiuosi, kad tokių incidentų bus vis mažiau ir mažiau, kad tokio pykčio, kurį matėme, bus vis mažiau ir mažiau“, – teigė R. Šimašius.

Stop kadras

ELTA primena, kad policija patvirtino tirianti pirmadienio pavakarę įvykusio incidento, kurio metu keturi asmenys juodais dažais uždažė vaivorykštės spalvomis nudažytą perėją, aplinkybes.

aš labai tikiuosi, kad tokių incidentų bus vis mažiau ir mažiau, kad tokio pykčio, kurį matėme, bus vis mažiau ir mažiau.

„Šis įvykis registruotas, ir mes kaip tik dabar aiškinamės ir tiksliname visas su šiuo įvykiu susijusias aplinkybes. O kai tik išsiaiškinsime ir gausime visus duomenis, susijusius su šiuo įvykiu, tada ir galėsime kažką daugiau pasakyti“, – ELTĄ informavo Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato viršininkas Donaldas Dubaka.

Vaizdo įrašu, kuriame keturi asmenys juodais dažais uždažo vaivorykštės spalvų perėją, savo feisbuko paskyroje pasidalino ir Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius. Politiko teigimu, LGBT bendruomenės vėliavą uždažę asmenys „yra paprasčiausi teroristai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

AS

Šimašiau tu gal KET taisykles skaityk, kokios spalvos turi būti perėja. O savo tvorą gali dažyti kaip nori. Būtent SAVO, o ne kitų. Ir už savus pinigus.

Netrykštantis pagarba kiekvienam žmogui

Na, tikrai netrykšta pas mane ta pagarba kiekvienam. Stengiuos kaip krikščionis, bet pagarbos reikia nusipelnyti.

Mama mia

Nejaugi visi vilniečiai gėjai? Kažkoks košmaras, juk Vilnius buvo ir yra pats didžiausias Lietuvos kaimas. Ai, bet kaimiečiai sumiesčionėjo iš neturėjimo ką veikti ir visi pavirto į skirtingas lytis, tai dabar ir išsidirbinėja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS