R. Šimašius apie išpilamas vakcinas: tiesiog jas gavome – nei tokių prašėme, nei tokių pageidavome | Diena.lt

R. ŠIMAŠIUS APIE IŠPILAMAS VAKCINAS: TIESIOG JAS GAVOME – NEI TOKIŲ PRAŠĖME, NEI TOKIŲ PAGEIDAVOME

Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigia, kad apie besibaigiantį maždaug 5 tūkst. „Modernos“ vakcinos nuo COVID-19 dozių galiojimo laiką Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) buvo įspėta daugiau nei prieš savaitę.

Jis teigė, kad vakcinos nepanaudotos nesulaukus pakankamo besiskiepijančių srauto ir bus utilizuotos šį antradienį.

„Šiek tiek apmaudu buvo girdėti praeitą savaitę, kai Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pareigūnė sakė, kad neva iš savivaldybės nieko nežinojo, kai puikiai buvo žinoma ir jau daugiau nei savaitę buvo kalbama apie tai. Yra labai nemalonu, kad teks tą padaryti – rytoj teks apie 4 tūkst. „Modernos“ vakcinų išpilti, kurios buvo gautos birželio viduryje jau atšildytos“, – spaudos konferencijoje pirmadienį tvirtino R. Šimašius.

Praėjusią savaitę portalas kauno.diena.lt rašė, kad Vilniuje pastarosiomis savaitėmis buvo utilizuota apie 5 tūkst. kompanijos „Moderna“ vakcinos dozių, kurios galiojimo laikas pasibaigė.

SAM teigė, jog apie pasibaigusį vakcinų galiojimą  ministerija buvo informuota tik tuomet, kai jos jau buvo nebegaliojančios, „nepaliekant galimybės pasiūlyti kitoms savivaldybėms ar pabėgėlių centrams“.

Bendraujame su kitomis savivaldybėmis, deja, kitur situacija tokia pati arba dar blogesnė. Tai mes tiesiog gavome tas vakcinas – nei tokių prašėme, nei tokių pageidavome, bet gavome, tikėjomės kad bus toks suskiepijimas.

Jis taip pat sakė žinantis, kad kai kurios savivaldybės „atsisakinėja vakcinų į priekį“, nes mažėjant norinčiųjų skiepytis jų nebespėjama panaudoti ir „nenorima atsidurti tokioje pat padėtyje“.

„Bendraujame su kitomis savivaldybėmis, deja, kitur situacija tokia pati arba dar blogesnė. Tai mes tiesiog gavome tas vakcinas – nei tokių prašėme, nei tokių pageidavome, bet gavome, tikėjomės kad bus toks suskiepijimas. Bet, kaip minėjau, ypač po to, kai ir nacionalinės priemonės paskatino kitokį elgesį, negu skiepijimąsi, tai dar sunkiau“, – tvirtino R. Šimašius.

Anot jo, pasiekti bent 7 tūkst. besiskiepijančių per parą sunkiai įmanoma, bet sostinės meras tikisi, kad pavyks padidinti besiskiepijančių skaičių, jei bus sulaukta aiškesnės žinios iš Vyriausybės dėl tam tikrų apribojimų nepasiskiepijusiems nuo rudens. 

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 46,7 proc. žmonių. Iš viso Lietuva yra sulaukusi per 3,2 mln. skiepų dozių, nepanaudota daugiau nei 822 tūkst. dozių.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Ei Dulky kodėl pili vakcinas į balą,pats ir tavo vadovaujama šaraškino kontora nieko nedaro,eik su švirkštu ir pabadyk antivakserius ir LGBT gerbėjus gal pasveiks nuo visko?

Anonimas

Šiai valdžiai labiau rūpi šiknos reikalai nei kovidas....

Visiems

koncervlibamsLGBTšnikams pilt už kalnieriaus. Taip bus jų kalnieriai dar paskiepyti, ir valstybei nauda, škia, tsakant. O į duobę pilt nereikia, koks čia kapitalizmas, škia, jau geriau už kalnieriaus, jei kas norės, galima ir už lūpos, pavyzdžiui, pilt, tegu gurkia, juk savi, škia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS