R. Šimašius: „Do architects“ pasitraukimas iš konkursų – perteklinė priemonė | Diena.lt

R. ŠIMAŠIUS: „DO ARCHITECTS“ PASITRAUKIMAS IŠ KONKURSŲ – PERTEKLINĖ PRIEMONĖ

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako, kad jo naujosios gyvenimo draugės įmonės „Do architects“ sprendimas nebedalyvauti savivaldybės skelbiamuose konkursuose yra „perteklinė priemonė“.

„Interesų konflikto esu įpareigotas vengti aš, ne kažkas kitas, (...) tai yra mano pareiga. Man atrodo, kad kuo daugiau žmonių dalyvauja viešuose konkursuose, tuo didesnė tikimybė, kad ten bus tikrai geri projektai“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė R. Šimašius.

Jis teigė „visada vertinęs“ architektės Gilmos Teodoros Gylytės įmonę „Do architects“ bei pabrėžė, kad ji konkursuose sėkmingai dalyvavo dar iki 2019 metų, o apie jos sėkmę buvo diskutuojama ir architektų bendruomenėje.

Man atrodo, kad kuo daugiau žmonių dalyvauja viešuose konkursuose, tuo didesnė tikimybė, kad ten bus tikrai geri projektai.

„Galiu pasakyti, kad visą laiką vertinau šią įmone, bet kviečiu paskaityti, architektų bendruomenėje irgi yra apie tai daug diskutuojama, (architektas – BNS) Audrys Karalius tą labai gerai yra išdėstęs, kodėl sekėsi, ir ne nuo 2019 metų, o gerokai anksčiau. Prie to kažką pridėti nelabai turiu“, – teigė jis.

Taip Vilniaus meras reagavo į žiniasklaidos pranešimus apie G. T. Gylytės įmonės sėkmę savivaldybės konkursuose – pasak jų, nuo 2019 metų įmonė laimėjo penkis konkursus.

Vilniaus meras taip pat tvirtino nematantis problemos, jog savivaldybė rėmė G. T. Gylytės pusbrolio Benedikto Gylio projektą „Portalas“ prie Vilniaus geležinkelio stoties. Apie tai šią savaitę skelbė delfi.lt.

„Jeigu man ir Gilmai būtų dar plius 20 metų, tai tų sąsajų turbūt būtų dar daugiau. Natūralu, kad praeityje buvo daug ko. „Portalo“ idėja pirmą kartą pasireiškė gal 2017 metais, yra laimėtas konkursas, ir ką noriu akcentuoti, kad buvo atrinkta komisija. „Portalo“ projektas, mano supratimu, yra labai pasiteisinęs“, – teigė jis.

R. Šimašius antradienį feisbuke tvirtino nedaręs įtakos konkursams, kuriuos laimėjo G. T. Gylytės įmonė bei pabrėžė pats niekada nesprendžiantis apie jokius konkrečius projektus mieste. Jis kaltinimus pavadino „vinių ieškojimu“ bei „pritemptais ir tendencingais“.

R. Šimašius liepos pabaigoje pranešė sumainęs žiedus su G. T. Gylyte. Anksčiau šiemet jis išsiskyrė su žmona Agne Matulaite. 

GALERIJA

  • R. Šimašius: „Do architects“ pasitraukimas iš konkursų – perteklinė priemonė
  • R. Šimašius: „Do architects“ pasitraukimas iš konkursų – perteklinė priemonė
  • R. Šimašius: „Do architects“ pasitraukimas iš konkursų – perteklinė priemonė
M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Eik ....nuoširdžiai

viskas kas liečia asmeniškai yra perteklinės priemonės ? :))) Feeee...Įstatymų pažeidimai ir moralumas taikoma tik kitiems ? Laisvė pradeda dvokti ...

Anonimui Pydarui

vagia, bjaurybės kažkas patyliukais..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS