R. Šimašius: nesinori žaisti katės ir pelės žaidimo | Diena.lt

R. ŠIMAŠIUS: NESINORI ŽAISTI KATĖS IR PELĖS ŽAIDIMO

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako, kad nuo penktadienio trims dienoms įvedus draudimą vykti į miestus, sostinėje bus uždaryta keliolika pagrindinių įvažiavimų iš sostinės, bet neatmeta, kad norintieji vis tiek rastų kelių prasmukti į miestą.

Spaudos konferencijoje ketvirtadienį jis patikino, kad policija nuolat ar su pertraukomis patruliuos ties pagrindiniais įvažiavimais į miestą, kur įprastai vyksta didžiausi automobilių srautai, o iš viso bus „keliolika postų“.

„Apie trečdalis visų atvažiuojančių į Vilnių yra iš Kauno pusės, apie trečdalis – iš Ukmergės pusės. Apie šeštadalis visų atvažiuojančių yra iš iš Trakų pusės (Marijampolės-Alytaus kryptis). Visos kitos žinomos – Nemenčinė, Molėtai, Minsko kryptys – čia yra mažesnis judėjimas, bet iš principo, yra keliolika rimtesnių krypčių, kur bus postai“, – kalbėjo meras.

Anot jo, su nesilaikančiais draudimų nevykti į Vilnių policija, savivaldybės pareigūnai nežais „katės ir pelės“ žaidimo, todėl net ir draudimų taikymo metu neketinama skelbti visų konkrečių vietų, kaip tai daro kai kurios kitos savivaldybės. Jis taip pat ragina vilniečius atsisakyti kelionių pas artimuosius ir sostinės ribose.

„Tikrai nesinori veltis į tokį „katės ir pelės“ žaidimo inicijavimą, kad paskelbsime, kur tie postai, o aš va žinau kelią aplinkui ir apvažiuosiu. Tikrai nesinorėtų tokio žaidimo daryti, nes tikrai galiu garantuoti, kad jei vilniečiai ir nevilniečiai pasitelks partizaninius būdus ir miško keliukus, turbūt ras būdų kaip prasmukti. Bet kviečiu tiesiog to nedaryti“, – spaudos konferencijoje sakė R. Šimašius.

Vyriausybė nuo penktadienio 20 val. iki pirmadienio 20 val. uždraudė per Velykas gyventojams vykti į kitus miestus ir miestelius, nei asmenys gyvena. Draudimai nebus taikomi, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo reikalais, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar teikiant būtiną medicinos pagalbą.

Taip pat draudimai negalios gyventojams, jei jie vyksta į kitą nei savo gyvenamąją savivaldybę, kai toje savivaldybėje turi nekilnojamojo turto.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Ach: ... "nuo penktadienio trims dienoms įvedus draudimą vykti į miestus, sostinėje bus uždaryta keliolika pagrindinių įvažiavimų iš sostinės" - 'konservai' bijo Tautos rūstybės dėl planuojamo velykinio perversmo, tikis per tris dienas situaciją suvaldyt?.. :s

Žilvinas Ručys

šimašiaus vieta kaleime , paleido karantinuotus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS