R. Šimašius: Vilnius per dieną galėtų paskiepyti iki keliolikos tūkstančių žmonių | Diena.lt

R. ŠIMAŠIUS: VILNIUS PER DIENĄ GALĖTŲ PASKIEPYTI IKI KELIOLIKOS TŪKSTANČIŲ ŽMONIŲ

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius sako, kad esant poreikiui miestas galėtų paskiepyti iki keliolikos tūkstančių gyventojų per dieną.

„Šiandien skiepijame apie tūkstantį žmonių per dieną keturiose poliklinikose. Manome, kad tos keturios vietos yra tinkamos. Labai nesunkiai, paskyrus dar vieną papildomą kabinetą ar žmogų, iki bent 5 tūkst. per dieną labai lengvai, per dieną dvi galėtume padidinti apimtis. Jei labai reikėtų, tai ir iki keliolikos tūkstančių per dieną padidintume“, – žurnalistams ketvirtadienį teigė R. Šimašius.

Anot mero, vieta, kur būtų skiepijama daugiau žmonių, nėra problema, esą kol kas tam pakanka gydymo įstaigų.

„Kartais skamba labai iškilmingai ir vaizdžiai, kad paskirsime vieną įstaigą ar vietą, visi suplūs į kažkokią simbolinę vietą. Tai nėra problema, tai nulinės reikšmės problema, kur skiepyti mes turime, turime sveikatinimo įstaigas, ten normaliausia yra skiepyti“, – sakė R. Šimašius.

„Jei matysime, kad poreikis kažkoks yra kitas, tai surasime ir kitų vietų. Poliklinikos ir gydymo įstaigos kol kas tam yra adekvati, tinkama vieta“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad apie tikslą iki vidurvasario paskiepyti 70 procentų gyventojų iškėlė Europos Komisija ir Lietuvos prezidentūra. Tai padaryta dar iki žinios, kad farmacijos bendrovės „AstraZeneca“ vakcina vėluos.

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia kol kas nežinanti, ar iki vasaros vidurio Lietuvai pavyks įgyvendinti tokius planus. Jos teigimu, sėkmė priklausys nuo gaunamo vakcinų skaičiaus.

„Jeigu turėsime vakcinos dviem trečdaliams Lietuvos gyventojų, tai realu, žinoma. Bet, ar turėsime vakcinos dviem trečdaliams gyventojų, žinoma, gavę ją ne birželio 30-ąją, o nuosekliai per visą laikotarpį, to patvirtinti aš kol kas, turimomis žiniomis, negaliu“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje trečiadienį teigė I. Šimonytė.

Mokytojų skiepijimas

Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigia, kad esama įvairių pasvarstymų dėl to, ar į kontaktinį darbą galės sugrįžti tik nuo COVID-19 paskiepyti mokytojai. Sostinės mero teigimu, būtina gerbti kiekvieno apsisprendimą dėl skiepų, tačiau kartu ir įvertinti, kokią riziką vienas ar kitas pasirinkimas kelia aplinkiniams.

„Mes turime gerbti kiekvieno asmens teisę, bet, kita vertus, mes turime gerbti asmens teises taip, kad jos nevaržytų kitų asmenų teisių“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė R. Šimašius.

Šiuo klausimu, pripažino meras, Vilniaus miesto savivaldybėje esama įvairių nuomonių bei svarstymų. Tačiau, pažymėjo jis, į su sveikata susijusius klausimus reikia žiūrėti labai atsakingai

„Sveikatos klausimai, kurie yra susiję su rizika kitiems – į šiuos klausimus reikia žiūrėti labai rimtai ir čia mes galime kalbėti apie įvairias priemones, kurios turi būti taikomos“, – teigė R. Šimašius ir to, kokios galėtų būti jo minimos priemonės, nedetalizavo.

„Tikrai negaliu detalizuoti, nesame pasiruošę pozicijos, kurią galėtume pasakyti, kad štai – siūlome tą ir tą. Žinoma, kad turi vykti diskusijos, jos turi vykti labai atsakingai, diskutuojant ir su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, ir Sveikatos apsaugos ministerija, ir su bendruomenėmis, ir su visais. Detalesnių dalykų negaliu pakomentuoti“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

vasia

Nebent rusiška vakcina

O

Kada Šimašius, Nausėda ir ministrai skiepysis? Galėtų parodyti pavyzdį.

Žilvinas Ručys

už tai krysa Kauno mero skaičiai tokie : skiepys 8 žmogelai 280ooo žmonių , ir tai užtruks begalybę laiko , nes paskiepyti prireiks 500 dienų o tai daugiau nei imunitetinis laikotarpis neaišku iš kur gamintojų paimtas/nustatytas , plius eksperimentuoja žmonių sveikata su skirtingomis vakcinomis kurių efektingumas skirtingas nuo 60-95 % ( taigi kokia atiteks jums :) , nuspręs žudikų gauja ) . Matyt nori kad mirtu daugiau kauniečių ir būtu sugadinta sveikata , žmonės ir šalis patirtu didesnę finansinę žalą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS