R. Šimašius žada bausti „Rewo“: teks sumokėti didelę baudą ir pasodinti bent 1000 medžių | Diena.lt

R. ŠIMAŠIUS ŽADA BAUSTI „REWO“: TEKS SUMOKĖTI DIDELĘ BAUDĄ IR PASODINTI BENT 1000 MEDŽIŲ

  • 5

Vilniaus meras Remigijus Šimašius užsimojo bausti bendrovę „Rewo“, kuri be leidimo statybvietėje nukirto kelis medžius. Anot sostinės vadovo, įmonei teks sumokėti ne tik didelę baudą, bet ir pasodinti sostinėje bent 1000 medžių.

„Neregėtas įžūlumas – gavau informaciją, kad vystytojas „Rewo“ projekte „Skvero namai“, Ševčenkos g., nelegaliai iškirto greta jų sklypo augusius kelis brandžius medžius: tuopą, beržą, kaštoną. Nežinau, ką galvojo įmonė iškirsdama medžius netgi ne savo sklype, bet jai tai nesibaigs gerai. Jei įmonei brangi jos reputacija, tai ji turės ne tik sumokėti solidžią baudą, kurios dydį dar skaičiuojame, bet ir savo nuožiūra papildomai pasodinti bent 1000 medžių Vilniuje“, – feisbuke rašo R. Šimašius.

Pasak Vilniaus mero, buvo išsiaiškinta, kad gretimas sklypas, kuriame nukirsti trys medžiai, valstybinis, todėl šiandien bus konsultuojamasi su Nacionaline žemės tarnyba ir Aplinkos ministerija, kad šalia administracinės baudos jie iškeltų ir civilinį ieškinį dėl žalos atlyginimo. Taip pat savivaldybės administracija vertina situaciją, ar šis svetimo turto sunaikinimas nesukelia ir baudžiamosios atsakomybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Važiuok poilsiaut į Kanarus ....

k

Prokuratūra galėtų kokį medį nupjauti, tai Remis įpareigotų dar mažiausiai 1000 pasodinti. Manau tiek medžių surastų.....

Blefas kaip visada

Nu norit tikėti eiline Pimašiaus pasaką? Taigi pasitarė su agentūra ką čia dabar sakyt ir ką paskiau iš tikro daryt. Arba paaiškės, kad niekas nekaltas, arba temps gumą, kol visi pamirš, arba, blogiausiu atveju, duos kokią baudelę ir paskiau paskirs dar gerą sklypą daugiabučias statyt. Kas norėsit suskaičiuot kaip tie įžūlus statybininkai kiek medelių sodina, kaži....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS