Reformatų sodo tvarkymo ėmėsi medkirčiai | Diena.lt

REFORMATŲ SODO TVARKYMO ĖMĖSI MEDKIRČIAI

  • 2

Baigus archeologinius tyrimus, tęsiami pačiame Vilniaus centre Pylimo gatvėje esančio Reformatų sodo atkūrimo ir sutvarkymo darbai. Praėjusią savaitę čia grįžo darbininkai, ginkluoti benzininiais pjūklais.

Pasak sostinės savivaldybės, bus atliktas menkaverčių, ligų pažeistų ar kitų sužalotų medžių bei krūmų valymas, taip siekiant suformuoti naujas teritorijos jungtis ir sodo erdves, išryškinti atvirų sodo erdvių ir želdinių masyvų kompoziciją, padidinti šviesos pralaidumą (dėl per tankiai susodintų medžių žemės paviršiaus nesiekia šviesa), taip sukuriant geresnes sąlygas augti esamiems bei numatomiems augalams.

Šių darbų metu skvere bus pašalinti 48 medžiai – tai perpus mažesnis šalinamų medžių skaičius, palyginti su pirminiais planais. Pakoregavus takų vietas ir pakartotinai įvertinus medžių būklę, patikslintame projekte retinamų medžių  mažinama iki 48 (iš jų 5 auga šaligatvio teritorijoje palei Pylimo g.).

Savivaldybė skelbia, kad, atlikus šiuos darbus, atnaujinamo sodo želdynas bus papildytas naujais želdiniais, pasodinant įvairesnių medžių rūšių, taip praturtinant atnaujinamą skverą. Sodą papildys 94 nauji medžiai (37 spygliuočiai ir 57 lapuočiai) bei 59 smulkūs medeliai ir krūmai: kėniai, cūgos, paprastieji bukai, skroblai, raudonieji ir platanalapiai klevai, paprastieji, miltingieji ir švediniai šermukšniai, ievos, guobos, ąžuolai, gluosniai, taip pat – maumedžiai, eglės ir tujos. Iš viso bus sodinami 153 medžiai/krūmai.

Teigiama, kad naujasis Reformatų sodas taps laisvalaikio, poilsio, kultūros ir istorijos pažinimo erdve visiems vilniečiams. Parke bus ir pastatyta vaikų žaidimo aikštelė, įrengtos naujos poilsio zonos, lauko kavinė. Bendra projekto vertė yra daugiau kaip 2 mln. eurų, didžioji dalis – iš ES fondų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Geriausias pasiūlymas

Aš uždirbu gerą atlyginimą iš namų 5394 - 7285 doleriai pper savaitę, kas yra neįtikėtina, mažiau nei prieš metus buvau bedarbis siaubingoje ekonomikoje. Kiekvieną dieną dėkoju Dievui, kad turėjau palaiminimą gauti šias instrukcijas, ir dabar mano pareiga yra sumokėti už jas ir pasidalyti su visais. tiesiog sekite šią svetainę ... ......................>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­­h­­F­l­o­w­7­7.C­o­m

Svarbu

Sode bus pastatytas ir paminklas Lietuvos Reformacijos ir lietuviškos raštijos pradininkams!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS