„Ryto“ ir Vilniaus „Žalgirio“ laukia svarbi diena dėl finansavimo | Diena.lt

„RYTO“ IR VILNIAUS „ŽALGIRIO“ LAUKIA SVARBI DIENA DĖL FINANSAVIMO

  • 2

Šį trečiadienį sostinės Taryba svarstys sporto klubų finansavimą Vilniuje – kaip remti kuo daugiau ir įvairesnių sporto klubų, kurie garsina Vilnių tarptautiniuose turnyruose ir čempionatuose. Vilnius neapsibrėš klubų skaičiaus ar sporto šakų – pagal svarstomą naują tvarką paraiškas galės teikti ir į finansavimą pretenduos žolės riedulys, vandensvydis, tinklinis, krepšinis, futbolas ir kiti Vilniuje veikiantys sporto klubai. Kuo naujoji svarstoma tvarka pranašesnė už ankstesnę?

Pastaruosius trejus metus buvo finansuojami tik 4 sporto klubai: krepšinio klubas Vilniaus „Rytas“, futbolo klubas „Žalgiris“, moterų krepšinio komanda „Kibirkštis“ ir (vyrų komanda „VHC Šviesa“). Jiems visiems kartu sudėjus šiemet buvo skirta apie 2,6 mln. eurų – didžioji dalis „Rytui“ ir „Žalgiriui“. Nuo 2019 metų į sostinės savivaldybės finansinę paramą galės pretenduoti žymiai daugiau įvairesnių sporto klubų, kurie pastaraisiais metais dalyvavo ir dalyvauja nacionaliniuose aukščiausio lygio čempionatuose, garsina Vilnių tarptautinėje erdvėje, – teigiama Vilniaus savivaldybės komunikacijos skyriaus pranešime.

Skiriant finansavimą nuo kitų metų planuojama atsižvelgti ir į sporto klubo iškovotas prizines vietas Lietuvos aukščiausio lygio ir svarbiausiuose tarptautinės ir (ar) nacionalinės reikšmės aukščiausio lygio čempionatų varžybose per pastaruosius ketverius metus. Bus vertinama, ar klubas yra aktyvus – kiek yra sužaidžiama varžybų sostinėje, kiek bendradarbiaujama su visuomene, ar vykdo jaunimo programas, ar aktyviai dalyvauja įvairiuose socialiniuose projektuose.

Dar viena naujovė – klubų paraiškas vertins ekspertai, rėmimo lėšas paskirstys specialiai sukurta komisija, o ne Vilniaus miesto tarybos nariai, kaip buvo iki šiol. Sporto klubai Vilniuje pretenduos gauti finansavimą trejiems metams – iki 2021 metų. Iš viso metams bus skirta ne mažiau kaip 2 mln. 600 tūkst. eurų, nuo 2019 iki 2021 metų – 7,8 mln. eur.

Paskirtas lėšas sporto klubai galės panaudoti paraiškose nurodytai veiklai, renginiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Paulius

Kad taip Kaune numatytų finansavimą bent trims metams į priekį, nors procentaliai. Ką dabar klubams daryt?Sporto rėmimo įstatymas neveikia, savivaldybė po šiai dienai tyli, ką daryt sporto klubam? Pinigai ateina apie gegužę, anksčiau vykdyt varžybas negali-tik nuo pinigų gavimo dienos!!! Svarbu pauksčiukas padėtas.Taip suprantu tas tinka tik kas sportuoja žiemą -Ledo ritulys, krepšinis, plaukimas, rankinis ,gal dar tinklinis ir tai klausimas..o ką veikt kitiems ?

...

MOKYTOJUS geriau finansuokit, o ne kažkokius negrus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS