S. Gentvilas – žemės grąžinimas Vilniuje bus baigtas 2024-ųjų pavasarį | Diena.lt

S. GENTVILAS – ŽEMĖS GRĄŽINIMAS VILNIUJE BUS BAIGTAS 2024-ŲJŲ PAVASARĮ

Žemės grąžinimas natūra ar pinigais Vilniaus mieste bus baigtas kitų metų kovo–balandžio mėnesiais, sako aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

„Žemės reforma Vilniuje bus užbaigta kovo-balandžio mėnesiais“, – antradienį Seime teigė ministras, atsakydamas į parlamentarės Ritos Tamašunienės nuogąstavimus, kad gali nebelikti žemės atsiskaityti su buvusiais savininkais.

„Reikėtų mums padirbėti, kad taip neatsitiktų, kad žmonės negalėtų ir neturėtų iš ko pasirinkti, kaip kad buvo, tarkime, Kaune“, – sakė parlamentarė.

S. Gentvilas žadėjo, kad su visais gyventojais bus atsiskaityta.

„Su visais gyventojais bus atsiskaityta. Ar visi ims, jų valia. Ar jie ims sklypus, ar jie ims kompensaciją mišku, ar jie ims kompensaciją pinigais, bet valstybė bus padariusi ir Vilniaus savivaldybė, ir mes būsime padarę visus namų darbus“, –  tvirtino ministras.

Pasak jo, Vilniaus savivaldybė tam tikslui perduos pakankamai sklypų šį rudenį ir žiemą – dėl to yra susitarimas su meru Valdu Benkunsku. 

Seimas iki 2023 metų lapkričio 1-osios yra leidęs gyventojams, kurie jau yra pateikę prašymus atkurti nuosavybę į žemę mieste, pakeisti atlyginimo būdą ir prašyti lygiaverčio miško ploto – tokiu atveju maždaug 3 tūkst. žmonių gautų miško.

Nacionalinės žemės tarnybos duomenimis, šių metų sausį beveik 2,9 tūkst. gyventojų liko atkurti nuosavybės teises, o likusios neatkurtos žemės plotas siekia 1,7 tūkst. hektaro.

Daugiausia žemės neatgavusių gyventojų yra Vilniuje ir Grigiškėse. Trakų mieste nuosavybės teisės atkurtos į 93,8 proc. žemės ploto, nurodyto piliečių prašymuose, ten liko atkurti nuosavybės teises 33 piliečiams. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS