Sąlygos darželyje tėvus verčia iš kojų: čia kraupu, o ką jau kalbėti apie saugumą | Diena.lt

SĄLYGOS DARŽELYJE TĖVUS VERČIA IŠ KOJŲ: ČIA KRAUPU, O KĄ JAU KALBĖTI APIE SAUGUMĄ

Sulankstomos lovos su ne itin patogiais čiužiniais ir nepritvirtinti unitazų dangčiai. Tokie vaizdai iš Vilniuje, Žirmūnuose, esančio lopšelio-darželio „Smalsučiai“ sukėlė tėvų nepasitenkinimo laviną.

Bėdų yra apstu?

„Maistą pajudinome, senas pagalves papurtėme, o dabar dar vienas neaiškumas, dėl kurio noriu pasitarti su jumis, –  feisbuko paskyroje „Super tėvai“ po nuotraukomis iš darželio rašė Simonas Urbonas. – Ne, tai ne mano darželis, kurį lankiau 1987 metais. Tai – 2019 metai ir šios grožybės yra iš darželio „Smalsučiai“. Vaikas nulėkė nuo tualeto, nes dangčio niekas nepritvirtino, bet, matyt, pats kaltas. O lovos? Ai, pala, – sulankstomos lovelės.“

Vyras internautų klausė, ar išties tokios, iš pirmo žvilgsnio, apgailėtinos būklės lovelės gali užtikrinti gerą vaikų poilsį? 

Virtualioje erdvėje tėvai šlykštėjosi pamatytu vaizdu ir sunkiai tikėjo savo akimis. Daugelis jų teigė, kad tokios nuotraukos rodo, kad darželyje veikiausiai yra antisanitarinės sąlygos, o higienos reikalavimai toli gražu nėra vykdomi.

„Jeigu namie būtų tokios sąlygos, tai vaikų teisės (Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistai, – aut. past.) labai tuo susidomėtų, bet darželyje viskas galima“, – rašė Gabrielė.

Nuo pirmųjų dienų niekas nekeista: viskas nutrupėję, nuskilę. Ką jau kalbėti apie saugumą.

„Mano mažiukas šiemet pradėjo lankyti darželį „Smalsučiai“. Kai ėjome pasirašyti sutarties, kai gavome vietą, jau tada pamačiau koks „pavargęs“ šis darželis. Nuo pirmųjų dienų niekas nekeista: viskas nutrupėję, nuskilę. Ką jau kalbėti apie saugumą, kai laiptukai nutrupėję, plytelės suskilusios ir atšokusios, suaugusieji užkliūva, o ką ir bekalbėti apie vaikus, – po nuotraukomis rašė ir Andželika. – Pamąsčiau, kur tas 300 mln. eurų, pernai skirtų darželiams, nuėjo. Nors grupėje atliktas remontas, tačiau žaislai yra seni, spintelių rankenėlės nulūžusios. Ne vieno žaislo saugumu galima suabejoti, nes pilna be ratų, sulūžusių. Vaizdas yra kraupus.“

Internautė neslėpė gailesčio ir auklėtojoms. „Jų yra dvi. Auklėtojos keičiasi po pusę darbo dienos. Tik pradėję lankyti darželį vaikai nemoka savimi pasirūpinti, jie nemoka savarankiškai pavalgyti. O čia maistas patiekiamas karštas, arbata tiesiai iš arbatinuko. Vaikų yra septyniolika, o auklėtoja tik viena. Tai užuot pavalgę vaikai apsidrabsto ir nusipliko liežuvius, rankas. Esu parsivedusi nuplikytą vaiką“, – moteris teigė, kad atsižvelgus į pastato būklę, higieną, daiktų kokybę ji skirtų darželiui keturis balus iš dešimties. Anot moters, bėdų šioje ugdymo įstaigoje yra apstu.

Skirta daugiau kaip 65 tūkst. eurų

Portalas susisiekė su lopšelio-darželio „Smalsučiai“ direktore Vida Garlaite. Tiesa, ugdymo įstaigos vadovė teigė negalinti atsakyti į dominančius klausimus. „Savivaldybė nesuteikė man galimybės bendrauti su žurnalistais. Neturiu komentarų. Ačiū ir viso gero“, – į kalbas nesileido direktorė.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai teigė, kad tokių draudimų ugdymo įstaigų direktoriams nėra, tačiau prieš bendraudami su žurnalistais, vadovai gali pasikonsultuoti su specialistais iš savivaldybės.

Anot savivaldybės, lopšelio-darželio „Smalsučiai“ remontui per pastaruosius dvejus metus skirta daugiau kaip 65 tūkst. eurų. „Darželis pakeitė santechniką, atnaujino vandentiekį, nuotekų sistemas bei virtuvę, suremontavo logopedo kabinetą, atliko kapitalinį stogo remontą. Taip pat sutvarkyta ir darželio lauko aplinka – įrengtos dvi naujos pavėsinės, šešios smėlio dėžės, apgenėti medžiai, sumontuoti šeši suoliukai. Šiuo metu yra suremontuotos šešios grupės ir įsigyti nauji baldai“, – rašoma savivaldybės atstovų portalui siųstame laiške.

Anot valdžios atstovų, darželis per artimiausius mokslo metus yra numatęs atnaujinti ir suremontuoti likusias grupes: pakeisti senus sanitarinius mazgus, įsigyti naujus baldus. „Su tėveliais rugsėjo pradžioje buvo sutarta, kad artimiausiu metu bus pakeisti čiužiniai, kilimai ir lovos“, – Vilniaus miesto savivaldybės atstovai teigė, kad skundų dėl sąlygų šiame darželyje nėra sulaukusi.

GALERIJA

  • Sąlygos darželyje tėvus verčia iš kojų: čia kraupu, o ką jau kalbėti apie saugumą
  • Sąlygos darželyje tėvus verčia iš kojų: čia kraupu, o ką jau kalbėti apie saugumą
  • Sąlygos darželyje tėvus verčia iš kojų: čia kraupu, o ką jau kalbėti apie saugumą
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

jeigu

nelaikote sostinės mero tinkamu eiti šias pareigas, pasirašykite peticiją - peticijos . lt /visos/75349/reikalaujame-vilniaus-miesto-mero-r-simasiaus-atsistatydinimo/

neduok dieve

turėt reikalų su tokiais tėveliais.Pačių namuose jovalas, bet darželius pamokina.

Auklėtojos padėjėja

Už 390€ kiaurą dieną su šluota ir grindų skuduru arba nušutusiom rankom prie kriauklės su nešvariais indais.Grupėje 22 vaikai.Gal supertėveliai norėtų keistis vietomis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS