Santaros klinikos dėl licenciją praradusio K. Strupo žada sprendimus, kai šis grįš į darbą | Diena.lt

SANTAROS KLINIKOS DĖL LICENCIJĄ PRARADUSIO K. STRUPO ŽADA SPRENDIMUS, KAI ŠIS GRĮŠ Į DARBĄ

  • 14

Santaros klinikos dėl chirurgo licenciją praradusio Kęstučio Strupo galimybės toliau vadovauti Pilvo ir onkochirurgijos centrui žada spręsti šiam grįžus į darbą.

Kaip penktadienį pranešė naujienų portalas 15min.lt, K. Strupas darbe nesirodo jau mėnesį.

„(...) sprendimai dėl darbo teisinių santykių bus priimami išnykus objektyvioms aplinkybėms, dėl kurių K.Strupo nėra darbe. Profesorius darbo funkcijų Santaros klinikose neatlieka nuo 2022 metų kovo 14 dienos“, – portalą informavo Santaros klinikų atstovai.

Klinikos teigė negalinčios tiksliau nurodyti, kas yra „objektyvios aplinkybės“, dėl asmens duomenų apsaugos.

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba K. Strupui kovo 14-ąją panaikino chirurgo licenciją, tačiau priežasčių, kodėl tai padaryta, nenurodė.

Vilniaus apygardos teismas pernai gruodį paliko galioti pirmosios instancijos teismo nuosprendį, kuriuo buvęs Santaros klinikų vadovas K. Strupas buvo pripažintas kaltu dėl smulkaus kyšininkavimo, o jam neteisėtą atlygį davusi pacientė – kalta dėl smulkaus papirkimo.

Teismas konstatavo, kad K. Strupas, būdamas Santaros klinikų generaliniu direktoriumi ir praktikuojančiu chirurgu, 2018 metų sausio mėnesį iš pacientės paėmė 100 eurų kyšį už tai, kad jos pageidaujamu laiku jis pats atliktų jai operaciją.

K. Strupui skirta 5 tūkst. eurų, pacientei – 4,5 tūkst. eurų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Medai

O su ligoniais niekas niekšiškai nesidoroja? Jau bjauru skaiyyt apie pinigus, noretumet ir jus? čia żmoniú sveikata, koks ćia susidorojimas, dirbo ir dirba, nu gavosi kaip gavosi, va żmoniu gyvybe kai nukenčia, ar ko vertas żmogus, ar atsako kada gydytojai

G

Sumokėjo ligoninė turbūt uż teismus ir żmonés. Renkime išsipildymo akcijas Santaros ligoninei

Żioplys

Čia żmoniû sveikata ir gydytojams reikês gydytis, reikia żmoniškuno turêt, gydytojas niekada nebus żmogaus draugas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS