Santaros klinikų prognozės: pasiektas susirgimų pikas gali išsilaikyti dvi savaites | Diena.lt

SANTAROS KLINIKŲ PROGNOZĖS: PASIEKTAS SUSIRGIMŲ PIKAS GALI IŠSILAIKYTI DVI SAVAITES

  • 0

„Vadinamoji trečioji banga, kurios tikėjomės ir kuriai rengiamės, auga ne palaipsniui, o didesniu nei įprasta pacientų skaičiumi“, – teigia Santaros klinikų direktorė valdymui Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

Pastarąsias tris paras į ligonines paguldoma jau ne po 50, o po 70-80 pacientų, kaip rodo Santaros klinikų, kaip organizuojančios COVID-19 procesus Vilniaus ir Alytaus apskrityse įstaigos, duomenys. Prognozuojama, kad pikas išsilaikys apie dvi savaites, skelbiama Vilniaus Santaros klinikų puslapyje.

Didesnis užsikrėtimo mastas ir pacientų skaičius siejamas su Lietuvoje plintančia britiškąja viruso atmaina. Santaros klinikų duomenimis, tarp klinikose hospitalizuotų pacientų šia atmaina yra užsikrėtę daugiau nei pusė.

Ir toliau laikomasi plano į Santaros klinikų COVID-19 ligoniams įrengtus padalinius guldyti tik vidutinio sunkumo ir sunkius pacientus, kuriems reikia aktyvaus gydymo, deguonies terapijos, reanimacijos ir intensyviosios terapijos paslaugų, o jų gulėjimo laikas stacionare paprastai užtrunka septynias dešimt dienų.

Pasak Santaros klinikų direktorės valdymui, laukiant ateinančio savaitgalio, vėl tenka pasirūpinti naujomis COVID-19 liga sergantiems pacientams skirtomis vietomis: atidaromas COVID-19 padalinys Švenčionių ligoninėje, Vidaus reikalų ministerijos medicinos centre, didinama lovų Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, planuojama įtraukti į procesą Molėtų ir kitas regiono ligonines.

Pacientų, kaip ir ankstesnėmis savaitėmis, priklausymas amžiaus grupei išlieka panašus: daugiausia hospitalizuojama jaunesnių pacientų – iki 41 metų amžiaus, taip pat priklausančių 50-60 metų amžiaus grupei. Vyresnio amžiaus pacientų mažėja, ir šio mažėjimo priežastis yra ta, kad didelė dalis jų jau yra pasiskiepiję ar persirgę šia liga.

„Geroji žinia vis dėlto yra net ir šiomis aplinkybėmis: visose regiono įstaigose, taip pat ir Santaros klinikose, planinių paslaugų mastas nėra sumažėjęs, jos teikiamos pagal išgales ir prisitaikant prie kintančios situacijos“, –  dalijasi direktorė valdymui A. Bilotienė Motiejūnienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS