Savaitgalį lankytojams atsivers 60 išskirtinių Vilniaus pastatų | Diena.lt

SAVAITGALĮ LANKYTOJAMS ATSIVERS 60 IŠSKIRTINIŲ VILNIAUS PASTATŲ

  • 3

Šeštadienį sostinėje prasideda atviros architektūros savaitgalis „Open House Vilnius“.

Dvi dienas bus galima aplankyti 60 išskirtinių pastatų mieste.

Tarp lankytojus priimsiančių erdvių – Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija, bankų ir verslo centrų būstinės, Prezidento, Seimo ir Vyriausybės rūmai, kai kurios ministerijos, Nacionalinė dailės galerija, Estijos ambasada, Nacionalinė biblioteka, keli teatrai, Vilniaus santuokų rūmai, Termofikacinė elektrinė Nr. 2, Halės turgus, sinagoga, Geležinkelio stotis ir kt.

Šiais metais organizatoriai kviečia pažinti „patogią būti architektūrą“.

Siūloma į architektūros patogumo klausimą pažvelgti ir platesniame Vilniaus miesto kontekste, pastebėti, kaip keičiasi miesto tūrinė struktūra, kaip vystosi jo infrastruktūra, kuriasi viešosios ir žaliosios erdvės. Taip pat – atkreipti dėmesį į tai, kaip architektūros patogumas suvoktas ankstesniais laikotarpiais, kaip ši sąvoka kito, kokiomis detalėmis, intervencijomis ir sprendimais šiandieniniai architektai transformuoja senus pastatus ir kuria jų patogumą.

„Open House Vilnius“ – atviros architektūros savaitgalis Vilniuje, organizuojamas „Architektūros fondo“ nuo 2015 metų. Jo metu duris atveria miesto pastatai, pasižymintys architektūros kokybe, svarba Vilniui ir bendruomenėms. Pastatuose vyksta ekskursijos, jas veda gidai-savanoriai, jų architektai arba pastatų atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nuostabus renginys

Tik neįmanoma per 2 dienas visus aplankyti, nes į kai kuriuos tenka laukti valandas. Vileišių rūmuose ekskursiją vedusi Dovilė - nuostabi. Dar kartą jai AČIŪ :).

Gytis

Super renginys :)

?????

?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS