Savavališkai medžius nukirtusių plėtotojų laukia teisminis procesas | Diena.lt

SAVAVALIŠKAI MEDŽIUS NUKIRTUSIŲ PLĖTOTOJŲ LAUKIA TEISMINIS PROCESAS

Vilniaus savivaldybė šią savaitę kreipsis į Vilniaus miesto apylinkės teismą siekdama, kad nekilnojamojo turto plėtotojas „Rewo“ būtų įpareigotas atlyginti nuostolius, kuriuos miestas ir bendruomenė patyrė dėl šios bendrovės neteisėtai nukirstų brandžių medžių.

„Rewo“ vadovas Edvinas Malevskis sako, kad sausio pradžioje priimtas sprendimas pašalinti tris šalia statybvietės augusius medžius buvo priimtas atsižvelgus į realią, eksperto (arboristo) įvertintą situaciją: medžiai dėl atlydžio ir prognozuoto škvalinio vėjo bet kurią akimirką galėjo išvirsti, taip sukeldami pavojų gyventojams, jų turtui, eismo dalyviams, statybvietei. E. Malevskis pažymi, kad Vilniaus miesto savivaldybė apie tai buvo informuota.

„Iškart po įvykio pradėjome dialogą su Vilniaus miesto savivaldybe ieškodami geriausių sprendimų susidariusiai padėčiai spręsti ir vis dar tikimės, kad kartu galėsime kurti žalesnį Naujamiestį nelaukiant ilgo teisinio proceso pabaigos. Nepaisant to, kad kol kas susitarimo pasiekti nepavyko, toliau laikysimės suplanuotų įsipareigojimų ir investuosime į aplinką kaimynystėje. Čia įrengsime papildomus želdinius, sodinsime daugiau medžių ir krūmų, tvarkysime viešąsias erdves bei atnaujinsime greta esantį Simono Konarskio skverą“, – rašoma Eltai atsiųstame „Rewo“ vadovo komentre.

Savivaldybės teigimu, po įžūlaus medžių pašalinimo be leidimo su įmone buvo pradėtas dialogas. Iš pradžių įmonė žadėjo atlyginti žalą svaresniu nei baudos dydis finansiniu indėliu ir papildomais želdinimo darbais, tačiau vėliau dialogas nutrūko ir iki šiol jokių susitarimų nepasiekta. 

Bendrovė „Rewo“, T. Ševčenkos gatvėje vystanti projektą „Skvero namai“, greta esančiame valstybiniame sklype savavališkai, neturėdama leidimo, nukirto tris brandžius medžius: tuopą, beržą ir kaštoną. 

Pagal šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybėje galiojančius naujų medžių sodinimo, priežiūros ir susijusių darbų įkainius, bendrovei, neteisėtai nukirtusiai medžius, atlyginti žalą Vilniaus savivaldybei kainuotų 117 359 Eur (51 cm skersmens paprastasis kaštonas – 31 591 Eur, 97 cm skersmens balzaminė tuopa – 59 915 Eur, 42 cm skersmens karpotasis beržas – 25 942 Eur).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS