Šeimų sąjūdis teikia naujus reikalavimus – prašo leidimo mitingams prie katedros, rotušės | Diena.lt

ŠEIMŲ SĄJŪDIS TEIKIA NAUJUS REIKALAVIMUS – PRAŠO LEIDIMO MITINGAMS PRIE KATEDROS, ROTUŠĖS

Vilniaus savivaldybei atmetus Šeimų sąjūdžio prašymą leisti vasario 16-ąją rengti mitingą Jono Basanavičiaus aikštėje, judėjimas pateikė naujus prašymus leisti mitingus Rotušės ir Katedros aikštėse.

Kaip BNS sakė Šeimų Sąjūdžio vadovas Raimondas Grinevičius, savivaldybės minėtose vietose prašoma suderinti leidimą mitinguoti nuo 12 iki 15 val., planuojamas dalyvių skaičius – 1-5 tūkstančiai.

„Prašymas toks pat, tik vietos kitos. Mes jau aiškinome, kad tai bus mitingas su edukacine programa, to protesto bus vienintelis sakinys – kad yra sutrypta Konstitucija, bet kurį Konstitucijos straipsnį dursi pirštu ir visi jie yra niekiniai – švietimas niekinis, medicina nesuteikiama, laisvės ribojamos, žmonės suskirstyti“, – teigė R. Grinevičius.

Bet kurį Konstitucijos straipsnį dursi pirštu ir visi jie yra niekiniai – švietimas niekinis, medicina nesuteikiama, laisvės ribojamos, žmonės suskirstyti.

Vilniaus savivaldybė BNS informavo, kad minimų naujų prašymų dar nėra gavusi.

R. Grinevičius taip pat teigė, kad judėjimas nusprendė skųsti ankstesnį savivaldybės sprendimą neleisti renginio aikštėje prie J. Basanavičiaus paminklo, už keliasdešimties metrų nuo Rotušės.

Protestas prie Seimo Sausio 13-ąją

Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

„Advokatai ruošia apskundimą ir šiandien vakare turi priduoti“, – sakė jis.

Vilniaus miesto savivaldybė pirmadienį pranešė priėmusi sprendimą neišduoti leidimo mitingui motyvuodama, kad pagal Susirinkimų įstatymą minint Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją pirmenybė turi būti teikiama valstybiniams renginiams, o skveras prie J. Basanavičiaus paminklo yra įtrauktas į valstybės ir savivaldybės institucijų organizuojamus renginius.

Ž. Gedvilos nuotr.

R. Grinevičius teigė, kad prašant naujų leidimų, organizacija netikrino, ar prie rotušės ir arkikatedros jau yra suplanuoti Vasario 16-osios renginiai, tačiau, pasak jo, prašyme nurodyta, jog nesant galimybei leisti mitingų prašomomis valandomis, savivaldybė pasiūlytų kitą laiką.

Savivaldybė yra gavusi ir dar vieną prašymą leisti mitingus įvairiose senamiesčio vietose, BNS žiniomis, jo prašo Algirdas Paleckis, pernai liepą Šiaulių apygardos teismo pripažintas kaltu už šnipinėjimą Rusijai. Savivaldybės atstovai žada sprendimą dėl jo prašymo priimti trečiadienį.

Ž. Gedvilos nuotr.

Sausio 13 dieną „Šeimų sąjūdžio“ organizuotame mitinge prie Seimo dalyvavę žmonės nušvilpė oficialiame minėjime kalbėjusias Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen ir premjerę Ingridą Šimonytę, švilpimas buvo girdėti sakant kalbą ir vienai iš „Lietuvos katalikų bažnyčios kronikos“ bendradarbių, Laisvės premijos laureatei.

Policija yra pradėjusi dešimt administracinių teisenų dėl Sausio 13-osios renginyje protestavusių asmenų pažeidimų, tarp jų – dėl atstumo iki Seimo nesilaikymo, organizatorių neužtikrinimo, jog būtų laikomasi dorovės, geros moralės ir etikos normų.

„Šeimų sąjūdis“ tuomet buvo gavęs savivaldybės leidimą akcijai su tūkstančiu dalyvių.

Ž. Gedvilos nuotr.

Po šių įvykių pasigirdo nuogąstavimų, kad panašus scenarijus gali įvykti ir Vasario 16-ąją, minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Vienas pagrindinių renginių šią dieną įprastai vyksta sostinės Pilies gatvėje, prie Signatarų namų, kur savo kalbą tradiciškai sako pirmasis Lietuvos vadovas po nepriklausomybės atkūrimo Vytautas Landsbergis.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

T

Išvis tuos konservatorius vyt lauk iš seimo pakol nesunaikino visos Lietivos

puiku

patvorinėms šiukšlėms kurvų apsišikusiems mylėtojams zorlauckams bestuburiai ameboms kai gyvuliai išmoks elgtis civilizuotai ir kaip žmonės,tada ir gausit leidimą mitinguoti

ogi

kaip matosi is kom atsirado lojanciu /elitrunkeliu/ kuriu /stogas/ psvaziavo nuo marmalu nes liko tik 3m poto AA o tauta veiks savo nuoziura ir situs vasalprieplakas galima tik apverkt nes jie ne gamtos atranka bet naiviu tykeimu svabisgamoms======
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS