Šeškinėje tiesiamas naujas dviračių ir pėsčiųjų takas | Diena.lt

ŠEŠKINĖJE TIESIAMAS NAUJAS DVIRAČIŲ IR PĖSČIŲJŲ TAKAS

  • 3

Sostinės Šeškinės rajone pradėtas tiesti naujas beveik kilometro ilgio dviračių takas  –  nuo Gelvonų-Ozo gatvių sankryžos iki šiuo metu jau projektuojamos Šiaurinės gatvės.

Kaip praneša savivaldybė, per kelis mėnesius dviračių takas bus išklotas raudono asfalto danga, sutvarkytos požeminės komunikacijos, įvažiavimai į kiemus, atnaujintos dvi „Gelvonėlio“ ir „Gelvonų“ viešojo transporto stotelės.

Greta naujojo dviračių tako bus atnaujintas ir šaligatvis. Naujuoju taku saugiai ir patogiai bus galima riedėti jau šią vasarą. Tako ir šaligatvio įrengimui savivaldybė skyrė apie 250 tūkst. eurų.

„Vietiniam susisiekimui svarbi jungtis užtikrins patogesnį Šeškinės gyventojų judėjimą link traukos objektų bei miesto centro palei Ozo, Ateities gatves, o suprojektavus Šiaurinę gatvę, bus užtikrinta patogesnė jungtis su S. Stanevičiaus gatve, taip sujungiant rajono dviračių infrastruktūrą su visu takų tinklu“, – sako susisiekimo dviračiais Vilniaus mieste projekto vadovas Anton Nikitin.

Per artimiausius kelerius metus siekiama baigti formuoti nenutrūkstamą ir patogų pagrindinių dviračių trasų tinklą bei užtikrinti žymiai saugesnį ir malonesnį susisiekimą dviračiu miesto urbanizuotoje dalyje.

„Paskutinius kelis metus juntami itin teigiami pokyčiai: vis daugiau maršrutų nebekelia streso ir nepatogumų. Ypač svarbu, kad naujos trasos, kaip kad takas Gelvonų gatvėje tiesiamos kasdienio susisiekimo maršrutuose, jungia gyvenamuosius kvartalus su darbo vietomis ir kitais svarbiais objektais, projektuojamos jungiant esamas ir būsimas trasas į vientisą tinklą. Tokiu būdu vis daugiau gyventojų turi galimybę patogiai naudotis dviračiu ir tokiems atvejams, kaip kad nuvežti vaiką į darželį ir nuvažiuoti į darbą. Aš esu būtent iš tokių tėvų, todėl kiekvienas nuleistas bortas ir lygi danga vis labiau praskaidrina keliones dviračiu“, – sako viena vilnietė, prisidėjusi iš Darnaus judumo plano rengėjų Marija Frolova.  

Šiemet planuojama tiesti daugiau kaip 20 km jungčių – abejose Neries krantinėse ir palei Vilnią, Pilaitės pr. ir T. Narbuto g., „Žirmūnų trikampyje“ – Žirmūnų, Minties ir Tuskulėnų gatvėse, Šiaurinėje miesto teritorijoje – Neries Senvagės teritorijoje bei palei Linkmenų g., Giedraičių, Kareivių bei Žirmūnų gatvėse. Darbai bus planuojami Žalgirio, Rinktinės, Širvintų, Kernavės gatvėse.

Dviračių takai taip pat projektuojami Šiaurinėje, Ukmergės, Erfurto, Algirdo, Geležinkelio, Dariaus ir Girėno gatvėse Balsių, Ragučio gatvėse ir kitur.

Pernai visame mieste įrengta daugiau kaip 1 tūkst. 800 naujų dviračių stovų, prie kurių galima saugiai prirakinti dviračius. Skaičiuojama, kad bendros investicijos į dviračių ir dalies pėsčiųjų infrastruktūros gerinimą šiemet sieks apie 7 mln. eurų.

GALERIJA

  • Šeškinėje tiesiamas naujas dviračių ir pėsčiųjų takas
  • Šeškinėje tiesiamas naujas dviračių ir pėsčiųjų takas
  • Šeškinėje tiesiamas naujas dviračių ir pėsčiųjų takas
Vilniaus savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Demasio Uwaga

Atėjo diena, kai esame pasiruošę tesėti savo pažadą Lietuvos didvyriams! Kviečiame Jus į mūsų Tėvynės sostinę Vilnių apginti Tautos ir jos Laisvės kovų istorinę atmintį bei Lietuvos valstybės orumą. Rugsėjo 5 d. rinkimės į Simono Daukanto aikštę, kur 18 val. vyks pilietinis mitingas „Laisvės kovų atminties trynimui ir šliaužiančiai okupacijai – NE!“ Kviesime J. E. Lietuvos Respublikos prezidentą atvykti į mitingą ir išsakyti savo nuomonę aktualiausiais Lietuvos valstybės istorijos politikos, tautos istorinės bei laisvės kovų atminties ir šalies nacionalinio saugumo klausimais. Po mitingo, 19 val. prie Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos bus iškilmingai pagerbtas J. Noreikos-Generolo Vėtros ir visų kovojusių ir žuvusių už Lietuvos laisvę didvyrių atminimas. Šia patriotiškų piliečių dėkingumo ir pagarbos herojams išraiška drąsiai pasakysime Lietuvai ir pasauliui: esame laisva Tauta ir apginsim

Martha Daniels

„Google“ už kiekvieną mėnesį už darbą internete sumokėjo nuo 18000 iki 25000 dolerių. Paskutinį mėnesį aš uždirbsiu $ 23618 iš „Google“ ir esu nuolatinis studentas, o aš laisvalaikiu dirbu nuo 2 iki 3 valandų per dieną. kiekvienas žmogus gali prisijunGti prie šio darbo ir pradėti uždirbti internete, kaip ir aš. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­98.C­­o­­m

semse

o stai tokia nuo centro pro biologijos fakulteta gatve vedanti i vingio parka visiskai apleistais duobetais saligatviais...ir niekas ju netvarko...meras centra pamirso,tik nauji rajonai jam terupi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS