Ši žiema, o ypač vilniečiams, kaip reta bloga | Diena.lt

ŠI ŽIEMA, O YPAČ VILNIEČIAMS, KAIP RETA BLOGA

  • 8

Šaltos žiemos geros, kai šildymo sąskaitos mažos, tačiau ši žiema, o ypač vilniečiams, kaip reta bloga, informuoja LNK žinių tarnyba.

Smarkiai pabrangęs šildymas tuština pinigines, o šilumininkai tik skėsčioja pečiais – biokuro katilų kompensavimo traukinys nuvažiavo, o jo Vilnius, panašu, net nepastebėjo, tad už pražiopsotą laiką, turi mokėti visi, o šilumininkai apie kainų kritimą net nesvajoja.

Tie, kurie gyvena renovuotuose daugiabučiuose namuose nenuliūdo gavę sąskaitas už šildymą, mat tie, kurie gyvena nerenovuotose, gavo jas gerokai didesnes nei pernai.

Apie šilumos kainas LNK žurnalisto pokalbis su šilumos tiekėjų asociacijos vadovu Valdu Lukoševičiumi.

„Žinoma, čia priklauso nuo miesto. Vilniuje šilumos kainų padidėjimas pats didžiausias, priežastys gerai žinomos – ypatingai drastiškas gamtinių dujų kainų padidėjimas, o jis sudaro didelę dalį kainų struktūroje, tuo tarpu kiti miestai, kurie pilnai biokuriniai arba beveik biokuriniai, tai ten kainų padidėjimas – nuo keliolikos iki 20, 30 procentų, nėra toks skausmingas kaip Vilniuje“, – apie skirtingą miestų situaciją pasakoja šilumos tiekėjų asociacijos vadovas.

Vilniuje šiemet šiluma pabrango 70 proc. ar net daugiau. Galbūt yra ir kitų miestų regionų, kurie nustebino šilumos kainų augimu?

„Pagrindinis faktorius, turintis įtakos šilumos brangimui, yra kuro struktūra. Kiek yra dujų deginama, ir kiek biokuro. Todėl mes turime gana skausmingą situaciją mažuose miesčiukuose, kurie daugiausia yra dujiniai“, – kalbėjo V. Lukoševičius.

Apie išaugusias šilumos kainas – plačiau reportaže: 

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Koks miesto šeimininkas...

Tokie ir vargai piliečiams. Šimašius seniai turėjo sėdėti už grotų už bereikalingus pinigų švaistymus, griovimus ir statymus savo milijonus kainuojančius, "šedevrus". O aukštos kainos...valdžioje DEBILAI. Nusipirkome "Independenns", nepirksime "ne saugios" elektros kuri visai pašonėje...Ar ne valdžios DEBILIZMAS?

klausimas

kiek kainuoja šiluma už šiukšlių deginimą? už šiukšlių sutvarkymą sumokama gyventojų, vadinasi/reiškia kuras nekainuoja, tai dar karta kur sudegintų šiukšlių kaina?

Senukas

Cia skiltis paverkslenkim? Baigsis Uralo dujos tada bus dideles kainos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS