Vilnius įjungia šildymą, bet vilniečiai daugiabučiuose dar šals | Diena.lt

VILNIUS ĮJUNGIA ŠILDYMĄ, BET VILNIEČIAI DAUGIABUČIUOSE DAR ŠALS

  • 7

Šildymo sezoną jau nuo antradienio pirmasis pradeda Panevėžys, o Vilnius pradeda ugdymo ir sveikatos priežiūros įstaigų šildymą.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas BNS teigė, kad nors daugiabučiuose šildymas dar nebus įjungtas, gydymo ir švietimo įstaigos informuotos, kad savo nuožiūra jau gali pradėti sezoną.

„Stebime faktinę lauko temperatūrą ir artimiausias orų prognozes. Šildymo sezonas Vilniaus daugiabučiuose šią savaitę dar nebus skelbiamas, nes dideli šalčiai nepuola. Jei visgi užkluptų, greitai reaguotume ir paleistume šildymą truputį anksčiau. Tačiau ugdymo ir sveikatos priežiūros įstaigose būtina palaikyti didesnę temperatūrą, todėl greitai reaguojame į orų pokyčius“, – kalbėjo Vilniaus mero pavaduotojas V. Benkunskas.

Stebint faktinę lauko temperatūrą ir artimiausias orų prognozes, šildymo sezonas Vilniaus daugiabučiuose šią savaitę dar nebus skelbiamas, dėl šildymo sezono pradžios bus sprendžiama kitos savaitės pradžioje. Šią savaitę Vilniuje turėtų atšilti iki 15 laipsnių.

Panevėžys antradienį pradeda šildymo sezoną, kiti miestai to kol kas neplanuoja.

Daugiabučių namų gyventojai šildymo sezoną pradės savo nuožiūra. Jeigu gyventojai norės šildymo sezoną pradėti vėliau, tam turės pritarti daugiau nei pusė namo gyventojų.

Kauno, Klaipėdos, Šiaulių bei Alytaus savivaldybių atstovai BNS pirmadienį nurodė, kad šildymo sezono pradėti dar neplanuoja.

Pernai sostinės vaikų darželiuose ir gydymo įstaigose šildymas įjungtas rugsėjo pabaigoje, o dauguma miestų šildymo sezono pradžią paskelbė spalio pradžioje.

Pastaraisiais metais šildymo sezonas Vilniuje buvo pradėtas spalio pradžioje: 2014-aisias – spalio 22 d., 2015-aisiais – spalio 8 d., o 2016-aisiais – spalio 6 d., 2017 m. – spalio 5 d., pernai – spalio 4 d. Pradedant naują šildymo sezoną pirmiausia pradedami šildyti sostinės darželiai ir mokyklos, gydymo įstaigos ir tik po to – gyvenamųjų rajonų daugiabučiai ir įmonės.

Šildymas įjungiamas, kai vidutinė paros temperatūra tris paras iš eilės būna žemesnė nei 10 laipsnių.

Pirmadienio naktį kai kur šalyje buvo užfiksuotos pirmosios šalnos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

OP

ŠALTAAAAA !!!!!!!!!

...

Yra ĮSTATYMAS, o jei merai jų nesilaiko - į teismą juos už šiluminį GENOCIDĄ: sveikata BRANGIAU kainuoja.

rms

butuose nereik jokio sildymo ir taip dar vasariskai po namus apsirenge varinejam,galima juk ir peciuka trumpam isijungt,o kam salta lai kelnes is megztini uzsideda,o tai pusnuogiai su trusikais varineja ir dejuoja kad salta...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS