Siūloma patikslinti tvarką dėl vyresnių Vilniaus universiteto dėstytojų darbo | Diena.lt

SIŪLOMA PATIKSLINTI TVARKĄ DĖL VYRESNIŲ VILNIAUS UNIVERSITETO DĖSTYTOJŲ DARBO

Seimas pradėjo svarstyti švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės pristatytas Vilniaus universiteto statuto pataisas, kuriomis siekiama patikslinti nuostatą, reglamentuojančią vyresnių kaip 65 metai dėstytojų ir mokslo (meno) darbuotojų galimybę toliau dirbti universitete.

Šiuo metu Vilniaus universiteto statute yra nustatyta, kad vyresni kaip 65 metų dėstytojai ir mokslo (meno) darbuotojai gali dirbti universitete, jeigu Senatas pritaria, kad su jais būtų sudaryta terminuota darbo sutartis ne ilgesniam kaip 3 metų laikotarpiui. Tokia sutartis Senato sprendimu vieną kartą gali būti sudaroma pakartotinai.

Teikiamomis nuostatomis siūloma įtvirtinti, kad Vilniaus universiteto senatas spręstų, ar pritarti vyresnių kaip 65 metų dėstytojų ir mokslo (meno) darbuotojų terminuotų darbo sutarčių sudarymui tik pagal iš anksto darbuotojams nustatytus žinomus ir visiems vienodai taikomus bendro pobūdžio kriterijus. Tai yra Senato nustatyta tvarka būtų įvertinama, ar šių darbuotojų darbas yra reikalingas siekiant užtikrinti universitete vykdomų studijų programų ir (ar) mokslinių tyrimų tęstinumą.

Pasak ministrės, tokiu būdu bus įgyvendintas Konstitucinio Teismo nutarimas ir minėtų darbuotojų darbo santykių trukmę lems ne tik Senato nuožiūra konkretaus darbuotojo atveju, bet ir statute nustatyti bei Senato patvirtintoje tvarkoje detalizuoti kriterijai.

Po pristatymo už teisės akto pakeitimus balsavo 103 Seimo nariai, susilaikė 16 parlamentarų. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Švietimo ir mokslo komitete. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti rugsėjo 30 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS