Skelbia konkursą: Vilnius ieško vyriausiojo inžinieriaus | Diena.lt

SKELBIA KONKURSĄ: VILNIUS IEŠKO VYRIAUSIOJO INŽINIERIAUS

  • 3

Vilniaus savivaldybė skelbia konkursą į vyriausiojo miesto inžinieriaus pareigas.

Pasak mero Remigijaus Šimašiaus, šią naują pareigybę numato nuo sausio įsigaliosiantis Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymas.

„Kalbant neformaliai, ieškome žmogaus, kuris norėtų prisidėti prie Vilniaus kūrimo, nuolat žvelgtų į ateitį, spręstų miesto plėtros iššūkius ne tada, kai jie iškyla, o dar prieš jiems atsirandant. Tai nauja pareigybė ir unikali proga palikti savo pėdsaką Vilniuje, padaryti jį dar geresniu miestu gyventi“, – sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. 

Tai nauja pareigybė ir unikali proga palikti savo pėdsaką Vilniuje, padaryti jį dar geresniu miestu gyventi.

Anot jo, miesto inžinierius turės prižiūrėti, kaip savivaldybė, jos įmonės ir privatūs nekilnojamojo turto vystytojai apjungia ateities infrastruktūros planus, nurodyti teritorijos infrastruktūros viziją, ar ji yra prioritetinė miesto plėtrai, ar ne.

Pasak savivaldybės, vyriausiasis miesto inžinierius turėtų dirbti „nedalomu tandemu“ su miesto vyriausiuoju architektu ir „merui diktuojant kryptį“ turės užtikrinti, kad nuosekliai augtų įvairi infrastruktūra, t.y. gatvės, pėsčiųjų, dviračių takai, parkai, alėjos, viešojo transporto stotelės, vandens, nuotekų sistemos, taip pat mokyklos, vaikų darželiai, poliklinikos, bibliotekos.

R. Šimašius mano, kad tai padės išvengti kai kuriuose rajonuose kylančių problemų, pavyzdžiui, Perkūnkiemyje, kur išplėtojus gyvenamąją statybą nebuvo laiku užtikrinta socialinė infrastruktūra, arba Kalnėnuose, kur vystytojams neatlikus investicijų, savivaldybei teko pačiai pasirūpinti vandens tiekimo užtikrinimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

L?

Kas gali paneigti, kad konkursą laimės Zuokas, kai pasiūlys likviduot savivaldybę.

Kuo turės vadovautis dirbdamas -

profesionalo sąžine, ar dosnaus kliento interesais? Ar bus galimybės išsaugoti nesuteptą savo vardą? Ar, kai paveldo zonos bus ,,dabinamos" stiklo bambaliais bei dėžėmis, turės, kaip ir miesto vyr. architektas, savo parašus dėti ten, kur to kategoriškai daryti negalima?

???

Techniniai miestai robotams?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS